Колеги, един познат ме попита като фен на фиатите какво ми е мнението за палио и аз взех да мигам умно. В интерес на истината не съм чувал никакви отзиви за този автомобил, а тук ги продават едва ли не на килограм. Кажете какви са плюсове, минуси, с какви двигатели ги оборудват, къде се правят и заслужава ли си примерно пред едно пунто.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за Фиат палио????
Collapse
X
-
Re: Фиат палио????
Joro написа:Колеги, един познат ме попита като фен на фиатите какво ми е мнението за палио и аз взех да мигам умно. В интерес на истината не съм чувал никакви отзиви за този автомобил, а тук ги продават едва ли не на килограм. Кажете какви са плюсове, минуси, с какви двигатели ги оборудват, къде се правят и заслужава ли си примерно пред едно пунто.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
-
Да. Палио е много приятен автомобил. Има много здраво окачване. Произвежда се в Бразилия. Определено е добра кола. Чувал съм, че и двигателите им са добри. Отзиви за този автомобил има и в сайта на АХМ-ауто.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Да. Палио е много приятен автомобил. Има много здраво окачване. Произвежда се в Бразилия. Определено е добра кола. Чувал съм, че и двигателите им са добри. Отзиви за този автомобил има и в сайта на АХМ-ауто.
Коментар
-
Е аз имах 2 години фиат палио, поне на 10 места пишеше, че е произведен в Бразилия. Което не значи, че само там ги произвеждат. Нелош модел на фиат, с усилена ходова част, със спартанско оборудване и нискокачествени материали в купето. Евтина поддръжка (например сменява се шарнир за 15 лв., а не носач за 75...) и лесен за ремонт ! Доста висок и проходим автомобил, по-висок от повечето леки коли, с голям багажник(Weekend версията) за мен палио е по-доброто и функционално пунто. За пореден път ще отбележа, че това е модел, незслужено пренебрегван в България, а той е правен точно за страни като нашата. Ето малко повече за модела и модификациите: http://catalog.auto.ru/catalog/cars/fiat/palio/Според тази статия, в която се сравняват палио и пунто, моделът се произвежда в Бразилия, Аржентина, Полша и Турция.Недостатък: габаритите му са такива, че на задната седалка удобно могат да се возят две 10-12 годишни деца, но не и възрастни. За възрастни е тесничко, макар че до морето сме пътували и 5 човека с едри габарити в палиото.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
брей то много модификаций имало бе колега.аз тука в Търново съм засичал само изброените от мен по горе двигатели....хмм това 100 коня ще е добре.как ми се иска и темрпата да беше 90-100 коня само да отбележа че имаше един колега от Ст.Загора с палио , не знам какъв му е двигателя , но той може да си каже впечатлениятаCitroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
-
SilenceR написа:брей то много модификаций имало бе колега.аз тука в Търново съм засичал само изброените от мен по горе двигатели....хмм това 100 коня ще е добре.как ми се иска и темрпата да беше 90-100 коня само да отбележа че имаше един колега от Ст.Загора с палио , не знам какъв му е двигателя , но той може да си каже впечатлениятаAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Направо шах. Изобщо не учаквах такива отзиви. Излиза че ако на човек му трява здрава непритенциозна кола със лесно обслужване - това е автомобила. Явно само дето е направена вътре спартанско, след като руснаците пишат че е доста шумна и с доста гола ламарина в салона и багажника. Бургазлии сигурно знаят на входа на пътя на автокъщите в изгрев има едно бордо палио комби сигурно вече 2 год. седи, само дето е без цена, а по навътре има едно бяло за 1800лв и то горе долу от толкова време. Ще взема да се завъртя да ги поогледам да придобия обща представа.
Коментар
-
Не бих казал, че е спартанско и тясно. Има същите екстри като Пунто. Баща ми смени 2 такива таксита под наем, докато накрая си взе собствено 1,2 60 или 65 коня. Има си климатик, ел.стъкла и т.н. 2001година. Доста са издръжливи, макар че наскоро му се наложи да сменя съединител но това е нормално обслужване при всяка кола. При всички дупки, които има в Русе и при положение че не намаля на легнали полицаи окачването е бетон !Количката е хечбек,5 врати и има достатъчно място. Преди това караше както казах други 2 под наем и двете бяха комбита и там няма място за оплаквания откъм място, защото е предостатъчно. Ходили сме с едното комби до София на Метан, не си спомням колко коня беше, мисля че 75 и под 120-130 не е падала с 4 възрастни. Разхода е смешен както се сещате.Според мен ако някой търси здрава,евтина,икономична, с достатъчно екстри, и на малко години(от 99 нагоре) за 2500-3500 това е колата.FoRzA ItaliA
Lancia Delta HPE
ex FIAT Uno 1,0 fire - продава се на части
Коментар
-
FIAT Palio в Бразилия се произвежда за Южна Америка. Странно е, че Палиото на snake е било Бразилско...За Европа Palio се произвежда в Турция, в заводите на FIAT/TOFAS в Бурса.Произвежда се още в Египет, Китай и Индия.Колегата bahricin дълго време караше такова, предполагам че ще сподели впечатления.Има няколко типа Palio - по-старите наистина са доста спратански вътре, но по-новите модели, както и събрата му FIAT Albea (Palio с багажник) отвътре, поне за мен, е доста по-добре от Punto.Колата като цяло е на базата на Punto, като на същата база се произвежда и FIAT Siena.Най-стар модел:Стар модел:Нов модел:Най-нов модел:Старо табло:Ново табло:
Коментар
-
Ето тук има доста данни на английски:http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_PalioА тук пък има доста снимки, на всички поколения:http://de.wikipedia.org/wiki/Fiat_Palio
Коментар
-
ами да да споделя малко ...направо съм пишман задето не си купих албеа или линеа вместо гранде пунтото...много се подценява турското производство на автомобили но реалното е че тъкмно турската работа е мнооого по стегната и на ниво пред италянската например...и аз съм в този сектор...не че имам много проблеми с грандето но (само ми смениха кормилното устройство с електроусилвателя само след 3 месеца и 5500 км пробег) и не съм сигурен занапред какво ще стане...та карах палио 1.2 16в точно 5 години и 1 ст не съм изхар4ил излишно...само консумативи...и понеже знаех доста за възможностите на палио и го карах на всякакъв терен без проблем... на риба на село ей така навсякъде но с грандето наистина се замислям вече...все нещо се закачва от долу...мога да кажа че палио е всъдеход ... http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...863&highlight=petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар