Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

помощ не мога да запаля след отлежаване от декември

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

помощ не мога да запаля след отлежаване от декември

значи колата не пали на беше зазимена от декември месец защото е на бензин е задръстена а като застудее не може да пали-замръзва изпарителя...та реших да я запаля но ударих на камък...пали и веднага гасне...дърпах я но и с дърпане не се отпуши почистих палеца и капачката-пак неиска...газ има-ужеличих и и кранчето,но пак същото...някои да има идея как да я запаля освен със запалка?..двигателя е 2 вала 1.6 моно инжекция
    FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA

Re: помощ не мога да запаля след отлежаване от декември

Има ли искра?[/quote]да има искра тя прикюфква за 1-2 секунди и гасне...понякога успявам да я задържа на 600-700 оборота но за 10-15 секунди и то едвам едвам с обогатеител и съвсем леко помпане на гас

Коментар

Пи4, според мен проблемите ти идват изцяло от втвърдени мембрани или от задръстване на изпарителя. Особено ако не е пипан дълго време, а и паленето на газ при минусови температури(в твоя слу4аи) още по-бързо го прецаква.

Коментар

Според мен колата ти се дави и за това неможеш да запалиш, пробвай да и намалиш газта а не да я овеличаваш

Коментар

Re: помощ не мога да запаля след отлежаване от декември

Виж да не е прескочил ремъка с някой зъб. Няма причина да не запали на ГАЗ[/quote]ми от седене на 1 място може ли да прескочи някой зъб? значи когато я запалих първия път щом врътнах ключа поработи перфектно кум 15 секунди после изгасна и само кюфка и припалва за по 1-2 секунди и гасне...развих тапата за източване на изпарителя и оттам изтече буквално кал...дали да не разглобя изпарителя за да го почистя???

Коментар

icecool написа:
            Според мен колата ти се дави и за това неможеш да запалиш, пробвай да и намалиш газта а не да я овеличаваш
            Това според мен е правилния отговор.Аз имах същия проблем и след като спрях клапана за газта(имам тайно ключе) и повъртях на стартер, колата запали веднага след което пуснах клапана и тя си продължи да бачка!!! :D
            125s/1600ccm/100ps

Коментар

виж свещите. на баща ми пежото беше така. и като ги свали беше страшно. смени ги с нови и всичко е ок. а и той е само на газ.
              TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

Коментар

И аз имах подобен проблем преди два-три месеца. Беше ми паднал акумулатора, а същевременно ми изтече и гражданската, та около две седмици не я бях палил. След това заредих акумулатора, но пак отказа да запали. Проблема се реши със смяна на свещите. С новите запали от раз.
                Shit happens, sometimes...
                Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

....

a ako сваля изпарителя и го изчиста дали ще се оправи...все пак от него изтече доста гадна течност наподобяваща кал...все пак колата запали и работи перфектно кум 15 секунди което ако беше от свещи нямаше изобщо да запали

Коментар

От изпарителя е, "вервайте"

Коментар

max-2 написа:
                      От изпарителя е, "вервайте"
                      значи утре ще има трудово убучение

Коментар

Ами ако ти е задръстен изпарителя както казваш значи не уплътнява хубаво и ти е удавил колата с газ :"))

Коментар

icecool написа:
                          Ами ако ти е задръстен изпарителя както казваш значи не уплътнява хубаво и ти е удавил колата с газ :"))
                          ми значи ще падне разглобяване тия дни

Коментар

Добре де... а защо не проба на бензин? Аз имам 26 годишен Кадет, който бях зарязал в края на октомври. В събота нарамих зареденият му акумулатор от нас и хайде да го припалвам. Запали без проблем при второто завъртане при положение, че изтарителя му е много зле! Не държи ниско обороти и за последно го карах на смукач Гумената мембрана е дала фира и високо налягане влиза в камерата за ниско... Та пробай на бензин, нещо ми се струва, че не само газта е проблема.
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Как да "проба", като не му работи бензина?

Коментар

Working...
                              X