Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на антена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на антена

Колеги счупена ми е антената. Опитах се да я сваля ама не става-рових,дърпах и не става. Страх ме е да не строша нещо. Помагайте.
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD
    Lancia Y

отвътре става, много е лесно.сваляш конзолката, на която са лампичките горе, отвиваш гайката, буташ новата антена, завиваш гайката и това е
    Fiat Bravo GT -> дзверчето

Коментар

Развиваш старата антена /тя е на винт/ внимателнно махаш пластмасовия обтекател,развиваш гайката и махаш старата основа след това по същия начин слагаш новата. Всичко това се извършва от външна страна на купето.

Коментар

Iwan написа:
        Развиваш старата антена /тя е на винт/ внимателнно махаш пластмасовия обтекател,развиваш гайката и махаш старата основа след това по същия начин слагаш новата. Всичко това се извършва от външна страна на купето.
        Колегата е с Мареа доколкото виждам по снимката ... аз съм с Браво. Сигурен съм, че няма разлика между двете по отношение на монтажа на антената. Та още веднъж - сваляш конзолката с лампичките и отвиваш гайката ОТВЪТРЕ.П.С. Има някаква вероятност моето Браво да съм го заварил с неоригинална антена, но силно се съмнявам да е така.
        Fiat Bravo GT -> дзверчето

Коментар

Извинявам се че се намесвам , но някои би ли ми казал къде и под каква форма се намира антената на Фиат Купе?Никъде не виждам антена а радио има? Когато включа нагревателите за задното стъкло се получава смущение на радиото?
          Alfa Romeo 166 2,4 JTD
          Porsche 944 S2
          http://www.valmcrae.snimka.bg/
          http://vbox7.com/user:val_mcrae
          http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

val_mcrae написа:
            Извинявам се че се намесвам , но някои би ли ми казал къде и под каква форма се намира антената на Фиат Купе?Никъде не виждам антена а радио има? Когато включа нагревателите за задното стъкло се получава смущение на радиото?
            Горните две жици на нагревателя на задното стъкло не са нагревател, а антена - късия контур е УКВ, а дългия - СВ.Не би трябвало да се получават смущения, някое реле може да искри.И Дедрата(дедрата имаше и антена на покрива), и Капата са така.На Дедрата и беше изгорял антенния усилвател и беше вързана антената на покрива.
            Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Re: Смяна на антена

TabE-Marea написа:
              Колеги счупена ми е антената. Опитах се да я сваля ама не става-рових,дърпах и не става. Страх ме е да не строша нещо. Помагайте.
              Ако, ти е счупена само антената, без конзолата - развиваш остатъка и навиваш нова антенка!Но, ако повредата е и в стойката, тогава както те сьветва iwan!Успех!

Коментар

Благодаря колеги днес сменях накладки и майсторите ми казаха,(както и iwan) че е от купето(лампата)- при първа възможност ще пробвам. За сега благодаря ако успея ще документирам.
                Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                Lancia Y

Коментар

колега преди време 3-4 години сменях на темпрата основата. купих си от метро нова антена с основа и я смених само от външната страна се държи с едно винтче рапидка. мойта основа беше разбита. вече толкова време никакъв проблем. не съм пипал нищо през плафона.
                  TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

Коментар

Working...
                  X