Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пътния данък-реален ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jsivkov написа:
    проблема не е точно границата, а премахването на отстъпката за катализатор понеже колата ти е по-мощна от 74 киловата.Друго изключително неприятно нещо е възможноста на общините да определят сами данъците /в определени граници/, което няма никакъв смисъл.
    Напротив има смисъл в това да си определят самостоятелно данъците, но няма смисъл в това най-разбития град да е с най висок данък!!!
    FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

аххххххааааааааа......................регистрирай колата в друг град. Аз лично се замислям затова, но не знам колко ще ми излезе пререгистрацията и дали ще си струва
      F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
      F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

jsivkov написа:
        slavy_ivanov написа:
        jsivkov написа:
        проблема не е точно границата, а премахването на отстъпката за катализатор понеже колата ти е по-мощна от 74 киловата.Друго изключително неприятно нещо е възможноста на общините да определят сами данъците /в определени граници/, което няма никакъв смисъл.
        Напротив има смисъл в това да си определят самостоятелно данъците, но няма смисъл в това най-разбития град да е с най висок данък!!!
        добре, аз като са съм с варненска регистрация и плащам големия данък имам ли нещо като плюс пред човека, който идва от силистра наема си квартира и ползва същите неща? В схемата има шаран, но не е човека от другия град.
        Има плюс ти не плащаш наем за квартира Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

jsivkov написа:
          maskarata написа:
          ............Има плюс ти не плащаш наем за квартира Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
          и защо човек от Варна не плаща квартира? Например: ако си на 25 години женен и нямаш собствено жилище. Или си не си от Варна, но живееш при приятелката си или роднина без да плащаш наем /секса не брои :D/.
          Майтапя се. Ами нали тая хазна трябва все накакси да се напълни и това става чрез събиране на данъци и такси. Не съм данъчен експерт но има логика да се взимат по големи данъци в общините с лоша инфраструктура нали от някъде трябва да паднат пари за подобряването и. Пък и разликите в размера на данъка в различните общини не е фрапантен, преполагам че има някакъв максимум ограничен от държавата.
          Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

jsivkov написа:
            добре, аз като са съм с варненска регистрация и плащам големия данък имам ли нещо като плюс пред човека, който идва от силистра наема си квартира и ползва същите неща? В схемата има шаран, но не е човека от другия град.
            А аз като съм със софийска, имам ли нещо като плюс пред почти 1 000 000, които всекидневно идват в София, работят, ядат, серат, карат коли, хвърлят боклука, и вечер си заминават нанякъде? И си плащат данъците някъде си ? Точно от това не се оплаквай Нормална схема за плащане на данък е да се вземат предвид - обема на двигателя, мощността, категорията (ако си джип - плащаш повече ), масата задължително, възрастта, но не както е сега, а наобратно - по-новите коли да плащат по-малко от по-старите. Самата таблица трябва да е така: от 38 до 55 киловата - по 50 стотинки примерно; горницата над 55 киловата до 74 киловата - по левче. Горницата над 74 киловата до 100 - по 1.50.... Така вместо за 76 киловата браво 1.6 вместо да плащаш 76 по 1.20, ще платиш 55*0.50 + 19*1.00 + 2*1.50 = 49.50, но това вече ще се коригира с коефиценти за старост, за тежест, за обем.... Мисълта ми е че е редно да се плаща за горница, а не за цялото. Верно - дебилно е 74 киловата да струват 30 лева, а 76 киловата - 160 лева, но за момента е така, и е така от много години, не е въведено вчера. Така че който си е купувал кола - първо да е гледал данъка, а не да се жалва сега.

Коментар

ogi28b написа:
              jsivkov написа:
              А аз като съм със софийска, имам ли нещо като плюс пред почти 1 000 000, които всекидневно идват в София, работят, ядат, серат, карат коли, хвърлят боклука, и вечер си заминават нанякъде? И си плащат данъците някъде си ? Точно от това не се оплаквай Нормална схема за плащане на данък е да се вземат предвид - обема на двигателя, мощността, категорията (ако си джип - плащаш повече ), масата задължително, възрастта, но не както е сега, а наобратно - по-новите коли да плащат по-малко от по-старите. Самата таблица трябва да е така: от 38 до 55 киловата - по 50 стотинки примерно; горницата над 55 киловата до 74 киловата - по левче. Горницата над 74 киловата до 100 - по 1.50.... Така вместо за 76 киловата браво 1.6 вместо да плащаш 76 по 1.20, ще платиш 55*0.50 + 19*1.00 + 2*1.50 = 49.50, но това вече ще се коригира с коефиценти за старост, за тежест, за обем.... Мисълта ми е че е редно да се плаща за горница, а не за цялото. Верно - дебилно е 74 киловата да струват 30 лева, а 76 киловата - 160 лева, но за момента е така, и е така от много години, не е въведено вчера. Така че който си е купувал кола - първо да е гледал данъка, а не да се жалва сега.
              съгласен съм колега, схемата за изчисление е пълен шит, та мой приетел кара чисто нов ФОРД 110к.с. регистриран и закупен от МОТО-ПФОЕ Варна, той с новата кола плаща почти 400лв годишен данък а аз с бракмата на 11години вече, плащам едва 70лв - супер нереално и нелогично. ПС: някъде по-горе видях пост , че е норм в по-разбитите общини да има по-висок данък - еми не колега - не е нормално това за мен, нелогично е и да твърдиш, че с парите събрани от данъци, ще се финансират ремонтни дейности по настилките - пълен ъбсурд - парите трябва да се намерят от външен инвеститор, та дори и след това да ти вдигнат данъка с по 50лв на година за да връщат подобен заем!
              FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Working...
              X