Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Начини за увеличаване на защитата на картер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Начини за увеличаване на защитата на картер

Здравейте,Налага ми се да карам Fiat Marea по доста неравни пътища, а тя е доста ниска и наскоро открих, че картерът има пукнатина от която изтича масло. Предпазната кора беше твърде разпарчельосана и я махнах. Въпросът ми е има ли начин да се подсили защитата на картера? Има ли някой майстор, който може да постави някаква по-дебела ламарина отдолу или да ми предложи някакво алтернативно решение със сходен ефект?

Някога имаше подобна тема, но едва ли можем да я открием лесно. Може да се направи нещо, като паяк с няколко шини захванати здраво за купето и моста и в средата да се обединяват в парче дебела ламарина. Това приспособление, колкото и добре да е направено ще ти свали още поне 3-5см. клиренса, защото все пак не може да се лепне за картера. Мотора лежи на тампони и, ако ламарината е прекалено близо до картера ще се удря в него и ще дрънчи. Най-доброто решение според мен е леко повдигане на окачването, или просто подмяна на пружините с нови.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

тук си питал вече и ти отговорихме,не е нужна нова тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44937
      ex.Мареа ТД100

Коментар

Сложи 15ки на 60 височина
        Marea HLX 147ps

Коментар

Re: Начини за увеличаване на защитата на картер

Estario написа:
          Здравейте,Налага ми се да карам Fiat Marea по доста неравни пътища, а тя е доста ниска и наскоро открих, че картерът има пукнатина от която изтича масло. Предпазната кора беше твърде разпарчельосана и я махнах. Въпросът ми е има ли начин да се подсили защитата на картера? Има ли някой майстор, който може да постави някаква по-дебела ламарина отдолу или да ми предложи някакво алтернативно решение със сходен ефект?
          Аз 2 пъти правя картер в Карлово по паважа и ако някой даде адекватно решение без да пипам окачването ще черпя. При втория път удъра беше толкова жесток, че се наложи да смена изцяло картера и на всичкото тогоре махнахме пробката, с което пък хич не съм на ясно какви последици може да има. Кора нямам!
          FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

slavy_ivanov написа:
            Estario написа:
            Аз 2 пъти правя картер в Карлово по паважа и ако някой даде адекватно решение без да пипам окачването ще черпя. При втория път удъра беше толкова жесток, че се наложи да смена изцяло картера и на всичкото тогоре махнахме пробката, с което пък хич не съм на ясно какви последици може да има. Кора нямам!
            Аз си мислех за някаква по-дебла губа около 4-5 сантиметра, която да се залепи или захване с някакви скоби към дъното на картера. Ще се разходя из Бриколаж, Метро и други строителни магазини и ще видя дали ще ми попадне нещо подходящо.

Коментар

Гъбта няма да върши работа. При удар ще се сплеска веднага и ще предаде почти цялата енергия на удара към картера. Виж, с fibran например може да стане, но тогава охлаждането отива по дяволите...

Коментар

..

Охлаждането е най-малкия проблем ако успееш да решиш въпроса механична защита.По памет двигателя се изчислява така че охладителната система да може да разсее в околното пространство над 99 процента от отделената топлина.Моят двигател е завит целия с микропореста гума и кече целогодишно и нямам ,,топлинни,, проблеми.

Коментар

Re: ..

Kroko61 написа:
                  Охлаждането е най-малкия проблем ако успееш да решиш въпроса механична защита.По памет двигателя се изчислява така че охладителната система да може да разсее в околното пространство над 99 процента от отделената топлина.Моят двигател е завит целия с микропореста гума и кече целогодишно и нямам ,,топлинни,, проблеми.
                  това не е много вярнопросто не караш с висока скорост дълго времекаквато и защита да сложиш, ако пак удариш яко някъде ще спукаш картера
                  Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

slavy_ivanov написа:
                    Estario написа:
                    Колега , кажи каде са тези места да знаем карловци и да се пазим
                    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

А предпазна скара подобна на тези на Жигули Само трябва да се приспособи закрепянето и под двигателя.
                      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

..

Колега,Алваново,нали постоянно говоря,че споделям само опит.

Коментар

dobrujanetza написа:
                          А предпазна скара подобна на тези на Жигули Само трябва да се приспособи закрепянето и под двигателя.
                          аз именно за такова му писах в предната тема...просто да погледне една жигула и с малко фантазия и един електрожен ще стане работата
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                          X