Здравейте,Налага ми се да карам Fiat Marea по доста неравни пътища, а тя е доста ниска и наскоро открих, че картерът има пукнатина от която изтича масло. Предпазната кора беше твърде разпарчельосана и я махнах. Въпросът ми е има ли начин да се подсили защитата на картера? Има ли някой майстор, който може да постави някаква по-дебела ламарина отдолу или да ми предложи някакво алтернативно решение със сходен ефект?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Начини за увеличаване на защитата на картер
Collapse
X
-
Някога имаше подобна тема, но едва ли можем да я открием лесно. Може да се направи нещо, като паяк с няколко шини захванати здраво за купето и моста и в средата да се обединяват в парче дебела ламарина. Това приспособление, колкото и добре да е направено ще ти свали още поне 3-5см. клиренса, защото все пак не може да се лепне за картера. Мотора лежи на тампони и, ако ламарината е прекалено близо до картера ще се удря в него и ще дрънчи. Най-доброто решение според мен е леко повдигане на окачването, или просто подмяна на пружините с нови.Frontera Sport, X20SE март 1998
-
тук си питал вече и ти отговорихме,не е нужна нова тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44937ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Re: Начини за увеличаване на защитата на картер
Estario написа:Здравейте,Налага ми се да карам Fiat Marea по доста неравни пътища, а тя е доста ниска и наскоро открих, че картерът има пукнатина от която изтича масло. Предпазната кора беше твърде разпарчельосана и я махнах. Въпросът ми е има ли начин да се подсили защитата на картера? Има ли някой майстор, който може да постави някаква по-дебела ламарина отдолу или да ми предложи някакво алтернативно решение със сходен ефект?FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
slavy_ivanov написа:Estario написа:Здравейте,Налага ми се да карам Fiat Marea по доста неравни пътища, а тя е доста ниска и наскоро открих, че картерът има пукнатина от която изтича масло. Предпазната кора беше твърде разпарчельосана и я махнах. Въпросът ми е има ли начин да се подсили защитата на картера? Има ли някой майстор, който може да постави някаква по-дебела ламарина отдолу или да ми предложи някакво алтернативно решение със сходен ефект?
Коментар
-
Humppa
Гъбта няма да върши работа. При удар ще се сплеска веднага и ще предаде почти цялата енергия на удара към картера. Виж, с fibran например може да стане, но тогава охлаждането отива по дяволите...
Коментар
-
..
Охлаждането е най-малкия проблем ако успееш да решиш въпроса механична защита.По памет двигателя се изчислява така че охладителната система да може да разсее в околното пространство над 99 процента от отделената топлина.Моят двигател е завит целия с микропореста гума и кече целогодишно и нямам ,,топлинни,, проблеми.
Коментар
-
Re: ..
Kroko61 написа:Охлаждането е най-малкия проблем ако успееш да решиш въпроса механична защита.По памет двигателя се изчислява така че охладителната система да може да разсее в околното пространство над 99 процента от отделената топлина.Моят двигател е завит целия с микропореста гума и кече целогодишно и нямам ,,топлинни,, проблеми.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
slavy_ivanov написа:Estario написа:Здравейте,Налага ми се да карам Fiat Marea по доста неравни пътища, а тя е доста ниска и наскоро открих, че картерът има пукнатина от която изтича масло. Предпазната кора беше твърде разпарчельосана и я махнах. Въпросът ми е има ли начин да се подсили защитата на картера? Има ли някой майстор, който може да постави някаква по-дебела ламарина отдолу или да ми предложи някакво алтернативно решение със сходен ефект?Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар