Колеги, когато запаля колата студена се чува шум като дрънчене на ламарина от към изпуск. колектори, шума отминава за около 30-40 секунди докато се напекят здраво колекторите.Някой имал ли е такъв проблем и някакви идеи какво може да им дрънчи? Колата е браво 20V
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шум от колекторите при студен мотор
Collapse
X
-
При мен дрънка все едно имам чуждо тяло в единия цилиндър. Като загрее за 5-6 минути спира почти изведнъж. Изкара ми акъла докато разбера че е скъсана една от шпилките стягащи колектора към двигателя. Като затиснах с един парцал мястото от където духа и ми стана ясно за причината. Всъщност може и само да е хлабава. При мен е карйната в дясно като застанеш пред двигателя. Скъсала се е без да съм правил нищо или удрял дори генерацията.
Коментар
-
Не бъди толкова сигурен и аз така си мислеш но дкотао не сложих един парцал от горе и разбрах за какво става дума. Така я карам повече от половин година и нито се е опушило там и нищо не личи само дето като я запаля все едно паля трактор. Тя там гарнитурата е метална и не се продухва лесно и понеже разтоянието е много малко имам чуството че даже тя издава тоя звук като платък на свирка. И когато загрее вече се уплатнява и спира да пропуска.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар