Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гори малко масълце???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гори малко масълце???

Колата е на 160 000 км сложих й масло 10/40 TOTAL quartz минал сам 8 000 км и ми ги няма 700 грама нормално ли е това.Турбината ми е здрава не хвърля масло, ауспуха ми е чист огледах за течове незабелязах да има.Измерих си компресията на максимум беше.Някакъв съвет какво да погледна още ?

Re: Гори малко масълце???

gdd55 написа:
    Колата е на 160 000 км сложих й масло 10/40 TOTAL quartz минал сам 8 000 км и ми ги няма 700 грама нормално ли е това.Турбината ми е здрава не хвърля масло, ауспуха ми е чист огледах за течове незабелязах да има.Измерих си компресията на максимум беше.Някакъв съвет какво да погледна още ?
    На предишната ми кола Брава 1.9d също първото зареждане ми беше с 10W/40 TOTAL QUARZ 7000 DIESEL.След 3-4000 км забелязах,че го гори.Втората смяна беше AGIP TD SYNT 10W/40, не съм долял и капка, третата смяна SELENIA TD 10W/40, също.След тази случка си промених мнението за TOTAL маслата.
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Да се смея ли

Абе хора вие книги не четете ли.По книга за 1,9ТДИ100 дават разход на масло 800грама на 1000км,а за 1,8 16 в 300 ГРАМА.Кола с турбина да не гори масло хахахахаха.Тои производителя го дава така а вие искате да си стои по норма е не става.Ако трябва ще ви го пусна на снимка
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Да се смея ли

Tornado написа:
        Абе хора вие книги не четете ли.По книга за 1,9ТДИ100 дават разход на масло 800грама на 1000км,а за 1,8 16 в 300 ГРАМА.Кола с турбина да не гори масло хахахахаха.Тои производителя го дава така а вие искате да си стои по норма е не става.Ако трябва ще ви го пусна на снимка
        Да, така е но чак пък 800мл/1000км.Просто се презастраховат.На моята Брава която БЕШЕ 1.9 атм.дизел също и даваха 800мл.Е както писах по-горе втората и третата смяна не съм доливал изобщо.Съгласен съм,че турбодизела гори масло,но чак пък 800мл.Тогава за 7000-7500км, на колкото и дават смяна, трябва да си е изгорила (обновила..щото ще доливаш) цялото масло (мисля, че беше 4.9л).Както беше казал бай-Ганьо.."Ний тез книжки сме ги чели, вий ги читете"

Коментар

Re: Да се смея ли

Nino написа:
          Tornado написа:
          Да, така е но чак пък 800мл/1000км.Просто се презастраховат.На моята Брава която БЕШЕ 1.9 атм.дизел също и даваха 800мл.Е както писах по-горе втората и третата смяна не съм доливал изобщо.Съгласен съм,че турбодизела гори масло,но чак пък 800мл.Тогава за 7000-7500км, на колкото и дават смяна, трябва да си е изгорила (обновила..щото ще доливаш) цялото масло (мисля, че беше 4.9л).Както беше казал бай-Ганьо.."Ний тез книжки сме ги чели, вий ги читете"
          Nino значи твоят съвет е да пробвам със смяна на маслото,и че тва горене е нормално даже идеално така ли да разбирам?

Коментар

Да, идва сезон за смяна,предполагам, че всеки сменя маслото преди зимата и студовете.Така, че сложи SELENIA TD 10W/40 или AGIP TD SYNT 10W/40.Мисля,че няма да останеш разочарован.А пък относно горенето, сега като го смениш съвсем прецизно се опитай за запомниш на какво положение е маслото на пръчката.Следи го редовно, сутрин на хоризонтално паркиран автомобил.Но мисля, че ако караш повечето градско, на къси разтояния 8000км е малко множко за смяна.Ако си с такъв режим съкрати малко пробега за смяна.Примерно 6500-7000км.Няма да загубиш толкова.Ако ли пък караш повече на извънградско, даже можеш да го увеличиш, примерно на 9000-10000км.Ами това е, да кажеш какво е станало.

Коментар

Бича си я почти само градско.Купих си я колата средата на ноември и вече и навартах 8 000км.Само по кафета наляво надясно той Бургас е малък град значи сещаш се че я карам на пали гаси от кафе на кафе по цял ден.Маслото го дават на 10 000 км да се смени ама ще слушам по старото във форума на 7000 ще го сменям вече.Апак и първия месец като я взех бая думан и давах ама много дърпа мама и ше еба

Коментар

gdd55 написа:
                Бича си я почти само градско.Купих си я колата средата на ноември и вече и навартах 8 000км.Само по кафета наляво надясно той Бургас е малък град значи сещаш се че я карам на пали гаси от кафе на кафе по цял ден.Маслото го дават на 10 000 км да се смени ама ще слушам по старото във форума на 7000 ще го сменям вече.Апак и първия месец като я взех бая думан и давах ама много дърпа мама и ше еба
                Ха-ха знам, резачка си е.Братовчед ми го прибирах от Италия това лято, докара си две коли, едно BMW 316 е Брава ТD 100.По пътя бая го подпирах с Бравата /той беше с BMW-то/ ама то на газ, няма душичка.Същото замина почти веднага, но с Бравата не ще да се разделя!

Коментар

По принцип помислете

Ако не гори масло ще вкарва гориво в маслото.Няма такъв мотор на който маслените сегменти да обират маслото от стените на цилиндъра да обират идеално маслото о кето остане изагаря. :P
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Моята(1.9TD100) вече 5500 км. след смяна, съм долял около 550-600гр. Карам със селения 10/40 TD. Знам, че е проблем на 10000км., за дизел говоря, ако разхода на масло достигне близо 2л.

Коментар

Working...
                    X