Здравайте!Проблемът с моето Браво 1.6 16V е следният: Преди около седмица ме остави на пътя - загасна, след което при палене запалва нормално и работи на празен ход и в момента когато се опитам да потегля глъхне и гасне. При това подаването на газ го кара да глъхне още повече. Като го оставя да истине се оправяше и като загрее - пак същия проблем. От вчера се влоши още повече и вече дори и студено се инати - запалва и след 30-40 метра почва да глъхне и гасне.Не мога дори и на сервиз да го закарам.Срещал ли е някой подобен проблем. Споделете опит ако имате!Има ли това нещо общо с датчиците на Хол - зхам, че има 2 - един на скоростната кутия и един някъде до някой от валовете.Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с работата на двигателя на Bravo
Collapse
X
-
Много ми прилича на бензинова помпа, или изобщо проблем с горивната магистрала. Като за начало виж бензиновия филтър дали случайно не прави мизерии, а после може да свалиш и помпата и да идеш до сервиз да и замерят налягането.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
Аз имам същият проблем, с тази разлика че като загрее добре (15-20 мин работа на място на тези тихи обороти се оправя)и си мисля че е от Ламбда сондата. Вероятно околната температура и влияе зле въпреки че има собствено подгряване. С времето става "ленива" и подава грешна информация на компютъра, той от своя страна подава грешно количество горивна смес. Не съм специалист но аз така си обяснявам този проблем. Вероятно не е единичен случай с такива симптоми. Тук има много по-опитни специалисти. Ако някой е отстранявал този проблем нека каже! Аз все още не мога да събера парички за Ламбда сонда.Fiat Punto 1.1 1996
Коментар
-
Mitko написа:fut написа:Аз имам същият проблем, с тази разлика че като загрее добре (15-20 мин работа на място на тези тихи обороти се оправя)и си мисля че е от Ламбда сондата. Вероятно околната температура и влияе зле въпреки че има собствено подгряване. С времето става "ленива" и подава грешна информация на компютъра, той от своя страна подава грешно количество горивна смес. Не съм специалист но аз така си обяснявам този проблем. Вероятно не е единичен случай с такива симптоми. Тук има много по-опитни специалисти. Ако някой е отстранявал този проблем нека каже! Аз все още не мога да събера парички за Ламбда сонда.Fiat Punto 1.1 1996
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар