Та, преди време попаднах на един сайт, в който се обсъжда терминът "свободна енергия" под различните й форми. Сайтът е http://www.beinsa.info/ . Във форума имат един раздел, в който се обсъжда "зареждането на горивото и въздуха" или по-точно ме интересува темата за "магнитното зареждане". След дълго четене ( бая дискутирана тема ) реших да пробвам ( все пак начинанието ми костваше смешни пари ). Ето и за какво ви говоря конкретно http://forum.beinsa.info/index.php?topic=351.165 . Прочетете най-вече мненията на потребител "caduceus". А най-добре е и да прочетете цялата тема, за да добиете представа за ефектът при различни тестове и разположения на магнитите.Пуснах тази тема, защото ме мъчат няколко въпроса. Първо, аз лично го направих това с магнитите и имам разлика във разхода 1 литър, при същия начин на каране. Иска ми това нещо да се пробва и от други хора, но авто-форум като нашия, за да съм сигурен, че действа. И второ, чудех се ако наистина има такъв ефект, защо тази система не се монтира серийно на автомобилите като не коства никакви пари???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Магнитно зареждане?!?
Collapse
X
-
Магнитно зареждане?!?
www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!Етикети: –
-
Вижте - възможно е мощното магнитно поле да влияе на датчиците. Затова на автора на онзи пост да му се струва че преди е карал с 2600 оборота с 80, а сега - с 2100. Това е единственото което би ме спряло да пробвам подобно нещо. Но ако наистина се получава икономия от 5 и повече %, с удоволствие ще се включа в експеримента и ще си наслагам магнити навсякъде където трябва. Искам да заявя че колегата crush може би е първият , който казва че има резултати , и тогава поства, докато досега всички теми които са се появявали за подобни магнетизатори, са завършвали с насмешка, и никой не е опитвал. Или поне аз не си спомням някой да е споделял опит. А и колегата едва ли ще седне да си чеша езика с подобно нещо, не е от вчера сред нас! Затова искам да помоля и модераторите да трият всеки спам-пост без коментар, а в темата да останат само смислени постове. Та пак да питам - какво мислите че ще е влиянието на магнитите в/у всички датчици и електроники в колата ? Дали може нещо да се прецака? Може би това пречи да се инсталират серийно ? Според мен хубав експеримент е да се вземе среден разход на няколко коли от един 100-200 километров преход без магнити, и със магнити, при един и същи стил на каране, и да се сравни какъв е ефектът при всеки. Интересно ще е ако всеки каже че е получил икономия от 5 до 10 % примерно.
Коментар
-
Силно скетпичен съм към това с магнитите! Един приятел наскоро ми даде една добавка, която му останала от дизеловата кола, сега има бензинова, която му била отпушила старата кола и тръгнала, като змей! При мен има нулев ефект! Много рядко усещам разлика в качеството на горовото. Мисля, че много неща са въпрос на внушение!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Сега да уточним първо някои неща. Магнитното зареждане изобщо не е глупост и не съществува от вчера като термин. Предполагам повечето от вас са чували за магнитни гривни, или как това може и да влоши здравословното състояние на човек. Не случайно има и закони, които забраняват използването на магнити при детски играчки за деца до определена възраст - явно не е случайно. Хубаво е да си изясним тези неща преди да се появи скептицизма. Даже бих ви посъветвал да прочетете и темата за "клетката на джо", което е горе долу подобно.В тази тема обсъждаме съответното влияние при автомобилите ни. Споделих за това тук, защото знам, че в този форум има сериозни хора, които биха отделили време за експерименти и абсолютно безпристрастно да споделят мнение и един път завинаги да се разбере има ли смисъл от това или не. А и тук не ви говоря да закупувате някакви готови продукти от пазара за цифра пари, а става дума за няколко магнита на цена няколко левчета, което е смешно - една кутия цигари по-малко ще ви коства.Разположението на магнитите при мен го направих точно по описанието от форума на беинса, като за целта гледах магнитите да са по-далеч от авансаторния клапан, тъй като при мен е единствената електронна джаджа там, където ги сложих. Съответно и на въздуховода се слага. Та, това нещо ( както е описано и в другия форум ) започва да действа постепенно и във времето. Или както споделих по-рано на Оги - сложих ги, изминах към 700 км извънградско за два дена и при последващи няколко зареждания и каране чисто и само в София разходът започна да пада. И няма как да си го втълпявам при все, че си я засичам. Тук не говорим за изблик на мощ, че да има почва за съмнения и втълпявания.На Владим ще му кажа, че за пореден път сравнението му не е уместно. И ще дам пример. На майка ми на реното сипах модификатор, за да изравня компресията в цилиндрите и свърши работа след около 800 км каране. Същия модификатор сложих и на един мерцедес, който губеше масло и при него нямаше никакъв ефект! Затова има статистика и това, че при теб не е свършило работа, не значи че си масов критерий. Може просто колата да си ти е била перфектна.Тези дни ще сложа и на реното, защото аномалиите при него са покъртителни - или 7.4 извънградско и 14.5 градскоwww.CarProfi-BG.com
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Колега дай една снимка на това как и къде си сложил магнитите и колко ти беше разхода преди това и колке е сега....Както знаеш сме с еднакви мотори и съм готов и аз да го пробвам.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Виж... не мисля въобще да си губя времето с подробности, защото темата наистина е наивна, поне за мен. Няма спор, че магнитното поле оказва положително или отрицателно въздействие на живи организми. Ако оказваше влияние и на молекулите на горивото мислиш ли, че магнитни системи нямаше да се вграждат серийно в новите автомобили, и че нямаше да се разработват в борбата за най-икономичен двигател? Или може би производителите на автомобили имат уговорка с петролните босове да не правят икономични мотори? Изказах мнение, не мисля повече да пиша по тази тема.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Който е бягал от часовете по физика и химия ... http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=4038И за следващата подобна тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34664Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Няколко писания ми направиха впечатление.допълнително вкарване на енергия не по магнитен път. То допълва зареждането с малко по-друг вид вибрация и спомага за насищането на целия двигател с времето.Използвал съм радиестезично измерване с махало на натрупания зарядAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Re: Магнитно зареждане?!?
crush написа:Та, преди време попаднах на един сайт, в който се обсъжда терминът "свободна енергия" под различните й форми. Сайтът е http://www.beinsa.info/ . Във форума имат един раздел, в който се обсъжда "зареждането на горивото и въздуха" или по-точно ме интересува темата за "магнитното зареждане". След дълго четене ( бая дискутирана тема ) реших да пробвам ( все пак начинанието ми костваше смешни пари ). Ето и за какво ви говоря конкретно http://forum.beinsa.info/index.php?topic=351.165 . Прочетете най-вече мненията на потребител "caduceus". А най-добре е и да прочетете цялата тема, за да добиете представа за ефектът при различни тестове и разположения на магнитите.Пуснах тази тема, защото ме мъчат няколко въпроса. Първо, аз лично го направих това с магнитите и имам разлика във разхода 1 литър, при същия начин на каране. Иска ми това нещо да се пробва и от други хора, но авто-форум като нашия, за да съм сигурен, че действа. И второ, чудех се ако наистина има такъв ефект, защо тази система не се монтира серийно на автомобилите като не коства никакви пари???FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Ако действително си прочел темата щеше да видиш и как да ги подредиш, там си пише."При използваните методи за "проверка", май е по-добре да се ходи на гледачка, за крайният резултат. "-Хаха, първо се образовай какво е това, което си се опитал да изкоментираш. Питай някой треньор по бойни изкуства за радиестезия да видиш какво ще ти каже - може и него да наречеш невняем след това П.П. Сложих и не реното такива, след няколко стотин км ще изкажа впечатления. Някъде четох, че изчиствало и свещите, та ще ги сваля след около 100тина км да видя дали е така...www.CarProfi-BG.com
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Ако само от тези магнити има разлика в разхода 1л/100км, дали, ако при6авим останалите методи за икономия, накрая ще достигнем 100%? Т.е. да караме 6ез гориво?http://store2.data.bg/trace/AutoBild/2003%20br.5%20May/Sredstva%20za%20ikonomii.jpg"Питай някой треньор по бойни изкуства за радиестезия да видиш какво ще ти каже - може и него да наречеш невняем след това"И какво е о6щото между "радиестезията" и 6ойните изкуства?Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
crush написа:-Хаха, първо се образовай какво е това, което си се опитал да изкоментираш. Питай някой треньор по бойни изкуства за радиестезия да видиш какво ще ти каже - може и него да наречеш невняем след товаAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар