Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв е срока на годност на бензина

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какъв е срока на годност на бензина

Значии имам газова на колата и си паля винаги на газ.Бензин съм сипвал за последно преди малко повече от месец и за тоя период само веднъж карах на бенз към 2 км като ми свърши газта.Та в момента сигурно имам към 9-10 кила бенз зареждан преди месец и половина.Ще му стане ли нещо и ще върви ли колата на бенз ако да речем някоя зимна сутрин реша да пална на бенз?Бях чел че ставал на гъста каша след време. Не ме карайте да паля на бенз-ужасно неудобно да вкарвам всеки път буксата на бенз помпа под седалката
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Ако горивото което наливахме в България беше бензин няма да има кой знае какъв проблем ,но с тези мошенници които забъркват какво ли не е доста опасно.Горивото от престоя в резервоара и постоянното плацикане става много лоша смес която започва да разяжда гумени съединения.Вчера наливах от случайна бензиностанция в КАзанлък за мотора в туба е нещото което ми наляха беше всичко друго ,но не и бензин 95.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колегата е прав , че това което сипваме като гориво е повече от лошо . Моят савет е да сипваш по-малко бензин 4 / 5 литра пак по-начесто така процента да имаш проблем е по-малък.Мисля,че ще ти е достатъчно за да запалиш. Yellow_Flash_Colorz_PDT_15
      FIAT PUNTO 1.2 60 PS

Коментар

Принципно не 6и тря6вало да има про6лем. Иначе държавният резерв тря6ва да е станал на каша отдавна.
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Някои казват, че изветрявал и си губел свойствата и по трудно палели сутрин. Не знам каква ти е точно колата но защо си спрял помпата като извадиш кабела от нея. При всички положения щом имаш ел. помпа си някакъв вид инжекцион, в момента дюзата/дюзите ти щрака/т на сухо и нито се смазва/т нито се охлажда/т. Помпата не се спира, спират се само дюзите.

Коментар

trace написа:
            Принципно не 6и тря6вало да има про6лем. Иначе държавният резерв тря6ва да е станал на каша отдавна.
            Държавния резерв си стои на хладно някъде и не се плакне по завои.Държавния резерв е бензин истински ,а не помия.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
              trace написа:
              Държавния резерв си стои на хладно някъде и не се плакне по завои.Държавния резерв е бензин истински ,а не помия.
              Да, ама чак пък за месец и половина да му стане нещо не вярвам.Още повече - ’94-’95 беше някъде, един приятел имаше проблем с документитена една кола и 2 години стоя в гаража без дори да се припалва от време на време.Когато ги оправи - само сложи акумулатор, завъртя и о чудо - запали от четвърт оборот.Лично присъствах, така че няма лъжа и измама. А не вярвам и бензина тогава да е бил толкоз по-хубав от сега.
              Ex Fiat 126P
              Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

По въпроса за държавния резерв РадославП може да ви светне, има ли го или не.

Коментар

Tornado написа:
                  Ако горивото което наливахме в България беше бензин няма да има кой знае какъв проблем ,но с тези мошенници които забъркват какво ли не е доста опасно.Горивото от престоя в резервоара и постоянното плацикане става много лоша смес която започва да разяжда гумени съединения.Вчера наливах от случайна бензиностанция в КАзанлък за мотора в туба е нещото което ми наляха беше всичко друго ,но не и бензин 95.
                  В момента съм на обиколка из Европа.Сравнявайки нашия бензин с този от Сърбия,Унгария,Австрия,Германия не чувствам никаква разлика нито в работа на двигателя,нито във вървеж,нито в икономия на гориво.И друг път съм правил сравнения и не мога да открия никакви разлики.За нафтата мога да кажа същото.Изглежда,че обичаме да плюеме всичко наше и така подобмо и за горивата.Живея между четири бензиностанции-Лукойл,ОМВ,Шел и ЕКО и ги въртя непрекъснато с зареждане от тях дано установя някаква бленувана разлика.Също не чувствам никаква разлика в качеството на горивата.Аз ли съм толкова загубен или митове и легенди се разправят непрекъснато за колко са лоши горивата у нас и каква е голяма разликата между горивата на различните доставчици.

Коментар

Като цяло в днешни дни не вярвам, че горивото по големите бензионстанции е с много по-лошо качество от това в останалата част на Европа! Не ми се влиза в подробности, въпросът бе друг. Бензинът определено изветрява и се изпарява особено в резервоарите на колите. За месец-два едва ли ще му стане нещо, но все пак е добре да не го държиш повече време. И без това е хубаво колата с газова уредба поне веднъж седмично да се кара и на бензин.
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

То ако е за въпрос лично аз съм източил 15г бензин 86 от фиатката на дедата. Бензина е бил от този с купоните, сложихме един нов акумулатор и само подкачихме бензин и фиата си запали без никакъв проблем и си вървеше съвсем нормално. Преди да дойдат да го отнесът за скрап му източих около 20л и си ги изгорих без никакъв проблем :D За миналата година аз имам впечатление, че горивата извън БГ са с много по добро качество.........................

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                        Живея между четири бензиностанции-Лукойл,ОМВ,Шел и ЕКО и ги въртя непрекъснато с зареждане от тях дано установя някаква бленувана разлика.Също не чувствам никаква разлика в качеството на горивата.Аз ли съм толкова загубен или митове и легенди се разправят непрекъснато за колко са лоши горивата у нас и каква е голяма разликата между горивата на различните доставчици.
                        Май са си митове и легенди.
                        Ex Fiat 126P
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

Един съвет от мен infineon отиди при някой да ти направи един ключ за захранването на банзиновата помпа, за да можеш по-лесно да я включваш/изключваш и от време на време пъркай на бензин, доколкото за бензина наистина става много гаден в резорвара, миналата семица сменяхме бензиновата помпа на една кола а тя не беше вървяла около 6-7 месеца на бензин, вътре имаше най-много 5л ама не го приличаше на бензин а на кална вода иначе на мирис долу горе го докарваше на бензин :D .

Коментар

Бензина си се скапва като стои повече време, но за 1-2 месеца няма да е проблем, дано само не се окаже паленето през зимата проблем, но ти си знаеш.Скоро свалях помпата на рено 19, която не е карана поне 2 години на бенз, това което беше останало в резервоара беше мазно лепкаво и с много остра миризма, по скоро докараваше на разредител, но пък не съм и сигурен какво е имала в резервоара, може да не е било само бензин.
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
                              Бензина си се скапва като стои повече време, но за 1-2 месеца няма да е проблем, дано само не се окаже паленето през зимата проблем, но ти си знаеш.Скоро свалях помпата на рено 19, която не е карана поне 2 години на бенз, това което беше останало в резервоара беше мазно лепкаво и с много остра миризма, по скоро докараваше на разредител, но пък не съм и сигурен какво е имала в резервоара, може да не е било само бензин.
                              така е потвърждавам от личен опит
                              F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
                              F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

Working...
                              X