Колеги решил съм да вкарвам колата за няколко месеца в гаража и да не я мърдам от там. Притесняваме да не и стане нещо от седене.Какви рискове крие застояването на една кола?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рискове от некаране на колата няколко месеца
Collapse
X
-
По-скоро намери някой приятел, който да ти я изкарва на кратка разходка през 2-3 седмици. Ако все пак ще я заключваш няколко месеца без никой да се качава в нея, задължително откачи акумулатора и, като се прибереш преди да подкараш колата го зареди със зарядно. Не оставяй колата на ръчна, както каза reter!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Хубаво е ако припалваш колата да мръдваш половин оборот на гумите напред/назад, да не седи една година тежестта на едно сечение.Като тръгнеш с колата след голяма пауза имай предвид че в първия момент спирачките може леко да просвирват. По барабани, дискове се натрупва лека ръждичка, прах и докато се изчисти ще спира една идея по зле. За няколко набивания на спирачки и си го оправил това, но е хубаво да се знае. Това става даже за 2-3 седмици стоене.Много е добре че планираш да е в гараж. Ако имаш възможност - напълни резервоара догоре с бензин. Намажи с нещо уплътненията на вратите, да не залепнат от седене. Ако ти се занимава запуши отвора за външния въздух на въздуховодите. Имат навик да се завъждат там крилати гадинки, паяци, оси и т.н. Аз даже бих сложил един парцал на аспуха.
Коментар
-
Re: Рискове от некаране на колата няколко месеца
Geraka написа:Колеги решил съм да вкарвам колата за няколко месеца в гаража и да не я мърдам от там. Притесняваме да не и стане нещо от седене.Какви рискове крие застояването на една кола?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Ае колеги тея дет седат по авто къщите дане ги мърдат ... като гледам като са ги наредили и си седат с години по на 1-2 месеца ги припалват ако праят и тва де щото ме съмнява ... Даже не ги и покриват чудя се как им издържат тъблата и не се напукват от слънцео.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Tornado написа:Няколко месеца ,но колко? 3,6,9 или повече?Точно ти да оставиш колата си без да се кара като знам колко неща оправи по нея недей.Препоръчвам седмичен преход от около 20-30 км. с работа на място.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Здравей колега много добре те разбирам,моето положение е същото.Първо и направих основен ремонт и след това се обади предницатаамортисиори и носачи и имам едно моторче за смяна на празният ход.Сега седи пред блока и не я карам,защото в това положение е опасна и чакам да събера някои лев и тогава ще я правя.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
-
Моята кола също я оставях лятото за 1-2 месеца..... сега като се прибера в петък май пак ще я зарязвам за няколко седмици..... Непредвидена смяна на амортесьори.... след посещение на огромна яма ме разориха. Общо взето за 2 та месеца дето не я карах нищо не стана с колата, но пък аз събота и неделя и врътвах по 10-тина км до магазина и обратно :D
Коментар
-
Geraka написа:Tornado написа:Няколко месеца ,но колко? 3,6,9 или повече?Точно ти да оставиш колата си без да се кара като знам колко неща оправи по нея недей.Препоръчвам седмичен преход от около 20-30 км. с работа на място.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар