Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Натягане на ръчната спирачка ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Натягане на ръчната спирачка ?

Колеги вчера смених задни накладки но сега трябва да се натегне ръчната спирачка.търсих такава тема но сигурно съм я прескочил за което се извинявам.ако някой може да обясни набързо как става моля да каже или ако има линк към такава тема.гледах отдолу колата но не видях как може да се натегне..
    1.6 16v Abarth

И аз се чудя същото,как да натягна ръчната.Колата ми е Фиат Пунто
    Фиат Пунто 1.2 75ph ; Опел Астра Ф 1.6

Коментар

Вътре в купето повдигаш гумата покриваща лоста на ръчната и отдолу се вижда дълга гайка (пада се в задната част под гумения маншон).
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

мерси пич ~ ще пробвам
        1.6 16v Abarth

Коментар

pi4_s_bravo написа:
          Вътре в купето повдигаш гумата покриваща лоста на ръчната и отдолу се вижда дълга гайка (пада се в задната част под гумения маншон).
          А това дали важи и за пунто
          Фиат Пунто 1.2 75ph ; Опел Астра Ф 1.6

Коментар

И на Пунтото е там махаш маншона и натягаш гайката

Коментар

Няма да бутате регулировката на ръчната. Траябва да се "оберат" регулиращите механизни в барабаните. Тогава и педала ще се "вдигне" и ръчната "сама" ще се регулира. Ако е необходимо - и една стужка на барабаните. Това е друга философия няма.

Коментар

///// написа:
                Няма да бутате регулировката на ръчната. Траябва да се "оберат" регулиращите механизни в барабаните. Тогава и педала ще се "вдигне" и ръчната "сама" ще се регулира. Ако е необходимо - и една стужка на барабаните. Това е друга философия няма.
                Опа ... за какво тогава е механизма за регулиране вътре в купето?Стружка на барабаните ми се струва малко "жигулски" съвет.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

По принцип колегата //// е прав, винаги когато се натегнат механизмите за да се съберат накладките след това трябва време да се саморегулират,иначе педала хваща долу ниско, задните колела не спират почти а ръчната я няма никаква. Ако се натегне в сегашното положение,като се саморегулират механизмите ще започнат да задържат задните колела все едно е дръпната ръчната малко.
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

точно така днес и аз го изпитахнатягах ръчната но нямаше много ефект,натегнахме регулировката в барабаните и сичко си дойде на място мерси за помощта колеги
                    1.6 16v Abarth

Коментар

На Пунто 1.1 се маха пластмасовия капак между седалките и се върти винта с отверка.Лоста,естествено да е освободен.По-лесно става,като с дебела отверка се напъне планката с въжетата при което регулиращият винт се върти на ръка.Отпускаме и пробваме-трябва на 2-3 зъба да държи.Ако не-повтаряме операцията.

Коментар

Абсолютно е прав колегата.Регулирането-само от механизмите под спирачн. цилиндри.Става лесно и ефикасно.Струговането е само временно решение и риск да изхвръкнат буталцата при отънели накладки, да не казвам какво може да стане по нататък.Поздрави на всички.
                        BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Малък жокер за тези,които сменят накладките на Пунто 1.1. Сменят се бързо,но аз не можах да надяна спирачния диск,докато (след 2 часа борба) не открих пружинката,която освободи зъбчатия механизъм,който прибра накладките навътре и всичко стана ОК.

Коментар

Working...
                          X