Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спортен филтър-> купе-> проблеми с дебитомера?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спортен филтър-> купе-> проблеми с дебитомера?

Здравейте колеги. Казаха ми, че ако сложа спотен филтър на 1.8 купе, евентуално съм щял да прецакам дебитомера. МИсля да слагам свестен филтър 100+ лева не някои за 15-20 лева. Та въпроса ми е някой да сподели мнението си има ли шанс да прецакам дебитомера /!?!? Благодаря предварително.

с хубав филтър трябва да нямаш проблеми
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

проблема идва ако сложиш менте,те само приличат на филтри но фините частици си минават екстра през него.ако е КН слагай но го изведи по далече да не смуче топъл въздух,а най добрия вариант е да вземеш панелен КН и нямаш грижи.даже мога да ти помогна да го купиш по евтино
      Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

Панелен, в смисъл, че се слага в стандартната кутия на възд. система или ?! Слушам те с помощта кога как може да стане :P

Коментар

sonicempire написа:
          проблема идва ако сложиш менте,те само приличат на филтри но фините частици си минават екстра през него.ако е КН слагай но го изведи по далече да не смуче топъл въздух,а най добрия вариант е да вземеш панелен КН и нямаш грижи.даже мога да ти помогна да го купиш по евтино
          колега и аз се интересувам за помоща, за конусен се каня аз, но просто много пари..

Коментар

имате ЛС

Коментар

Проблемите с дебитомера идват не от това колко качествен и скъп е един спортен филтър, ами от омазняването. При почистване спортните филтри се напръскват със специално масло (когато са нови първоначално идват предварително омазнени), ако се напръскат прекалено много и от неправилната страна тогава може да се получи грижа. След слагане на филтъра маслото може да се просмуче, да полепне по дебитомера и от там да го повреди. Ако филтъра се омазнява по инструкциите описани от производителя и не се кисне и прекалява в масло, проблеми няма.
              '08 Alfa Romeo 147 Q2
              ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V

Коментар

тогва колега защо си сложил панелен JR а не си с обикновенно менте.

Коментар

sonicempire написа:
                  тогва колега защо си сложил панелен JR а не си с обикновенно менте.
                  Колега аз обяснявам от къде идват грижите със спортните филтри и дебитомера като цяло, което съвсем не значи че и ти верни неща казваш. Колегата Insane вече много правилно се е насочил и е решил да си купи истински хубав филтър като K&N.
                  '08 Alfa Romeo 147 Q2
                  ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V

Коментар

Ами аз до сега не съм и слагал менте филтър да пробвам как ще е на купето. Със стоковия си филтър е и понеже е за смяна предпочитам да не давам пак само пари по 15-20 лева и да го фърлям след 3 месеца. Дайте някакво предложение като модел за купето подходящ. Например този панелен който колегата по горе спомена. и някоя снимка да го видя какво представлява, че не вдявам как се слага вместо стандартния пък е спортен. Благодаря ви за отговорите на всички.

Коментар

http://bgcarshop.com/product_info.ph...ducts_id=48876

Коментар

Благодаря колега, мисля, че точно това ми трябваше

Коментар

Working...
                        X