Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Fiat Punto 1.9 JTD 2001г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за Fiat Punto 1.9 JTD 2001г.

Здравейте, от скоро съм в този форум, прочетох доста теми, но все пак искам да питам нещо за горепосочения модел. Вчера ходих на автокъща и гледам два абсолютно еднакви автомобила, черен и бял. Черния му написали цена 8800 лв., на белия 7700 лв. Джамбаза ми вика, ти не ги гледай тия цени, черната е 8000 лв, а бялата е 7000 лв. Викам каква е разликата - оня ми вика ами едната е черна, затова е по-скъпа - белите не се търсели, иначе еднакви с всички екстри. Искам да питам 7000 за 8 годишна кола, не е ли множко???? тая кола не струва ли около 5000 някъде????? Дайте ми съвети как да се пазаря, за да му сваля цената. Освен това разбирам, че тези коли лесно могат да бъдат прегряти, как мога да разбера дали двигателят не е прегряван - има ли визуални белези, или може да се разбере само в сервиз, ако се прочете компютъра ще се разбере ли нещо?????Благодаря на всички предварително!

Ами колега на мен и 5к ми се виждат много.Диагностиката си е задължителна.Искай разпечатка ако има някакви записани грешки, че ще ти е от полза после.За прегряването - поне при Браво JTD, това не е често срещано явление.Охладителната система е идеална.За Пунти, не знам обаче.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Винаги е било така бялото да е по малко желано от другите цветове, затова и цената е по ниска. Ако колата обаче е без забележки дори и бяла да е цената ще си е като на останалите автомобили на пазара. За да свалиш цената трябва да се правиш, че имаш желание да я купиш (да докажеш) но все да се чудиш заради някой дребни неща, еи тва е одрано, онова е леко счупено, маслото е нещо кофти цвят и разни неща от този сорт. Никога не започвай направо с цената на колата, ако трябва си изгуби 30мин да я разглеждаш и още 10 да я покараш и тогава чак питай и коментирайте цената.

Коментар

Специално за цената не съм съгласен.Отиваш,гледаш,ако ти харесва казваш каква цена предлагаш и си остави телефонния номер.Ако не се съгласи веднага,то после сам ще ти се обади.Това го знам от опит/и то досто голям/.Иначе диагностиката е задължителна.Успех.

Коментар

Бая коментар ще трябва на тея 7-8000лв Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
          Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

1.9 JTD в момента е не повече от 4500 макс 5000 (говоря за ELX и HLX)
            Grande Punto 1.3 75 hp
            Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Ето за това говорих колега Смятам , че това пунто е много добро и за добра цена http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...598&highlight=
              Grande Punto 1.3 75 hp
              Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Приятел дори и да няма забележки колата, повече от 5000 не давай, по простата причина че тези коли варвят по толкова, аз мойта я взех преди 1.5 години за 5500 така че сам прецени за колко ще я вземеш Успех !
                Fiat Punto HLX 1.9 JTD - 1999

My Site

Коментар

Колега като начало вземи точните данни на автомобила и се обади на някой застраховател и го питай колко е цената на въпросният автомобил по шваке и след това си прецени за колко да го вземеш. В момента на пазара има автомобили които са два пъти по скъпи. Гледай внимателно, вземи си човек който да разбира най вече от удари, масово е пълно с ударени автомобили и всеки ти казва абе тя беше жулната и да я оправим да има повече вид. Прави се, че не разбиращ, не се дръж нахално, вземи си двама човека един за двигател и ходовата част друг за ламарините. Двамата ще трябва да изтъкват разни забележки по автомобила а ти само питай може ли да се оправи, колко ще ми струва и т.н Както ти казах трябва да създадеш впечатление, че искаш да купиш но разни такива дребни неща те спират и тогава идва момента на пазарлъка. На мен след пазарлъка и цена на която се бях съгласил да купя, търговеца ми свали още 200лв и ми извади временни номера за да спра да се чудя.

Коментар

Много е активен форума и това ме радва, има няма 3 часа откакто пуснах темата и вече имам 10-на полезни отговора . Благодаря много, все пак правилно съм се ориентирал за цената - според Шваке 6/2009 колата струва 3350 EUR. Хубавото е че за мен няма значение цвета, не държа на такива неща, по ламарини беше доста добре, а черната беше яко одрана отпред. На бялата го нямаше капака на бушоните и викам - абе тоз капак що тъй липсва нещо - а "лошия" ми вика - абе не той е отзад в багажника, те проверяваха нещо предпазителите и затова. Но на мен ми се струва че нещо са ровили в РС.Моля Ви да ми кажете още:1.Тия коли имат ли червен ключ и карта - както пишеше за Брава в 1 тема?2.Понеже смятам да я вземам като се позахлади малко (сега всички коли палят без проблеми), трябва да запали при първото подгряване предполагам на 4-5 завъртане на стартера най-много3.Как мога да разбера дали климатика работи (ако е студено времето) - защото масово не работят?4.Колебая се между Пунто 1.9JTD 2001 и Брава ELX дизел 2001 - трябва ми икономична кола - няма да се състезавам с никогои трябва ми за градско основно и 1-2 извънградски на месец - на кое залагате???

Коментар

Колегите ти казват повече от 5000 лв да не даваш за тези коли/дори са много/.Послушай ги.За паленето трябва да чакаш зимата да стане -10 и тогава да разбереш дали пали нормално,затова,както те съветваме тук отиди на една диагностика/качествена/.За избора-той е само твой,като разход на гориво Пунтото и Бравата почти не се различават,но са в различен клас.

Коментар

Пунтото идва със два сини ключа и картонче с код за радиото.
                        FIAT Nuova Punto 1.2 8V
                        FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
                        ...and justice for all

Коментар

AdViSoRa написа:
                          Това са мастър ключове или не, ключа за запалването е друг предполагам. Извинявам се че питам елементарни неща, ама с тая марка досега съм нямал сособен досег.

Коментар

vdwind написа:
                            AdViSoRa написа:
                            Това са мастър ключове или не, ключа за запалването е друг предполагам. Извинявам се че питам елементарни неща, ама с тая марка досега съм нямал сособен досег.
                            Имаш 2 ключа, сини, с които отваряш вратите, багажника, резервоара и палиш.
                            FIAT Nuova Punto 1.2 8V
                            FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
                            ...and justice for all

Коментар

Вярно ли е, че моторчето за градския режим на хидравликата се чупело много често и не можело да се ремонтира, а новото струвало 800 лева, без труда?

Коментар

Working...
                              X