Здравейте колеги. Съвсем нов съм във форума по простата причина че преди няколко дена си закупих Фиат Браво .Незнам дали темата ми е за тук,но ако съм объркал нещо ме извинете и ако можете преместете темата.Та въпроса ми е?Моето табло е без бордови компютър незнам дали така му се казва Дали мога да го сменя с друго табло(с дисплейче) и дали е лесно.Мерси предварително за отговора.Ааа колата е 1.6 16v ако има значение.Заглавието редактирано."Модераторски екип на fiat-bg.org"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпросче за километраж
Collapse
X
-
Готино въпрошче. Преди време също се интересуваха дали ще се получи, и мисля че имаше разлика в буксите, заради което трябва новото табло да го купиш с все буксите, и да се проследят кабелите от старите букси, оригиналните, и да се свържат към новите букси. Но не съм сигурен дали някой го е правил.
Коментар
-
Темата е малко стара, но така и никои не каза пробвал ли е има ли смисъл.Моят километраж няма жило предполагам е с датчик.Скоро се налага да отварям таблото и видях че е с две букси в горната част .Ако някои колега с ново табло е отварял неговото може да каже с какви букси е(ако има снимки може да сподели).Не ми се иска да купувам табло и да не стане.Поздрави
Коментар
-
Накратко:всички Браво/Брава /Мареа са с датчик на скоростната кутия а не с жило на километража , който изпраща ел. импулси към таблото ти и с определен алгоритъм ти изчислява км. и скорост.А дали си с механичен или електронен брояч на LCD смятам че няма кой знае какво значение, сам си видял че отзад всичко е печатна платка с ел. елементи и ел. моторчета управляват всички показания.п.с. едно уточнение този LCD за разлика от обикновеното табло може да ти показва също и външна температура ако имаш съответното ниво на оборудване на автомобила но в твоя случай това няма как да стане.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Колега най лесно е да купиш табло, въпроса е да ли ще стане а и дали си заслужава само заради един LCD, който в случая може би взема данни и от ЕКУ-то за паметта на километрите.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар