Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за изпиране на тапицерия.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

fiatini написа:
    Младежи,не се вкарвайте във филми.Не си давайте парите на вятъра.Изчетох внимателно темата.Свалих си седалките на Мареята взех си медикс за килими и с маркуча на двора търкане плакнене и след това три дни на слънце(аз ги дърржах 5 дни за по сигурно).Който няма ,двор колегите са писали ,в банята.Вярно труд си е ама са си спестени 100лв.Все пак живеем в България трябва да се пести :D УСПЕХ на всички в начинанието само гледайте да хванете хубаво време.Няма такива работи като мирис на мухъл и т.н. освен ако не ги перете между януари и февруари Очаквам критики(няма да ме изненадате) :P
    Браво колега ! Прав си ! не трябва да се дават пари току така ! И то за работа 4-5 часа цели 100 лева , въпреки че като си вземеш автомобила сядаш и караш - няма нужда от съхнене ! Май и не знаеш че дунапрена се разпада от влагата която гониш няколко дни - при топло време . Подценяваш и факта че си без кола няколко дни а такситата на без коз не возят . За нервите по демонтаж и монтаж на седалки не ми се говори . А твоя надник смяташ ли го...за колко работиш на час или на ден ? Дали не е по - добре да свършиш нещо в твоята компетентност и за същото време да спечелиш повече от колкото ще изхарчиш . Прави си всичко сам и не давай пари на никой за нищо...Ще си зает и беден

Коментар

@total "Сядаш и караш" е лаф, който ме ужасява щом го погледна под някоя обява на автомобил. И тук така... Бих платил сто лева, ако се пере абсолютно всичко и най-вече мокета, защото най-голямата мръсотия е в него. Поради същата причина и той се чисти най-трудно. Разбира се в цената трябва да влиза и измиване на стъклата, таблото, освежаване на пластмасите, както и външно измиване! :P
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
        @total "Сядаш и караш" е лаф, който ме ужасява щом го погледна под някоя обява на автомобил. И тук така... Бих платил сто лева, ако се пере абсолютно всичко и най-вече мокета, защото най-голямата мръсотия е в него. Поради същата причина и той се чисти най-трудно. Разбира се в цената трябва да влиза и измиване на стъклата, таблото, освежаване на пластмасите, както и външно измиване! :P
        Оооооо , не бих се задоволил само с това ! Все пак говорим за 100 лева и ми се струва че освен това което казваш трябва да ми направят и пълна диагностика на автомобила + смяна на масла , филтри , реглаж преден заден мост , чялостно измиване + полиране и при нужда частично боядисване на автомобила . Това естествено е за клиенти на дребно , ако съм постоянен клиент ще имам повечко изисквания . Не може все пак труда за една смяна на накладки да е около 25-30 лева а такива кожодери за едно пране което правят за 5 часа да ми поискат 100 лева...

Коментар

Шшш много ми харесаха снимките , които колегата беше дал Давайте още ако имате :D
          Grande Punto 1.3 75 hp
          Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Ами лесно е, не искаш - не ходиш - не плащаш. Някой кара ли те на сила ?Ето кой и защо ще го избере:- не му дреме за 100те лева или поне не толкова- няма време да пере сам, оставя колата и я взима след Х часа- не може да си позволи да чака да му изсъхнат седалкитеАз съм виждал на живо ефекта и ако колата ми е мизерна ще ги дам без да се замисля.Както писах, прах си сам тапицерията, защото беше в бокса колата за 3-4 дни и можеше да си изсъхне без проблеми.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

total написа:
              Vladim написа:
              Оооооо , не бих се задоволил само с това ! Все пак говорим за 100 лева и ми се струва че освен това което казваш трябва да ми направят и пълна диагностика на автомобила + смяна на масла , филтри , реглаж преден заден мост , чялостно измиване + полиране и при нужда частично боядисване на автомобила . Това естествено е за клиенти на дребно , ако съм постоянен клиент ще имам повечко изисквания . Не може все пак труда за една смяна на накладки да е около 25-30 лева а такива кожодери за едно пране което правят за 5 часа да ми поискат 100 лева...
              Пич,на някой хора тея 100 лева им се струват като хиляда.Дали не е по-добре да мина с едно препаратче за 5-6 лева и да си поиграя в банята ? Щото после ще се кефя че сам си ги изпрал,а не съм дал на някой 100 кинта да ми ги изпере.Ефекта ще е един същ. П.П Спирам с спама
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Моята тапицерия си я бях изпрала сама преди 2 години. На терасата с маркуча, прах, препарати и какво ли още не. Стана идеално чиста, но няколко дни трябваха за да изсъхне.

Коментар

Меглио обезмаслител върши страхотна работа, не съм чел какви гадости има в него но предимно него го ползвам за миенето и прането на целият автомобил. Пробвайте да напръскате някое от стъклата, оставете да подейства една минута и изплакнете. Гумите на колата стават като нови, маркучи, кабелите, пластмаси по двигателя също стават като нови.

Коментар

total написа:
                    Иронията ти не е съвсем на място! Изброените от мен операции без прането на мокета по масовите бензиностанции излиза към 12-15лв. А интересно ми е след, като в цената от 100лв. не влиза изпирането на мокета, колко ли ще струва то? Или може би ако искам всички дейности, които съм изброил трябва да си приготвя 200лв??? Та 240лв. е минималната работа заплата в нашата държавица! А иначе за 4-5 часа доход от 100лв. е есктра, признавам те! :D

Коментар

Vladim написа:
                      total написа:
                      Иронията ти не е съвсем на място! Изброените от мен операции без прането на мокета по масовите бензиностанции излиза към 12-15лв. А интересно ми е след, като в цената от 100лв. не влиза изпирането на мокета, колко ли ще струва то? Или може би ако искам всички дейности, които съм изброил трябва да си приготвя 200лв??? Та 240лв. е минималната работа заплата в нашата държавица! А иначе за 4-5 часа доход от 100лв. е есктра, признавам те! :D
                      Колега струва ми се голяма разликата между между пране по бензиностанций , балкони , дворове и бани и това което предлага човека...не му помня името . А колко ще струва незнам , питай него . Намесих се защото се спомена че бил кожодер и тук пак казваш че доход от 100 лева за 4 - 5 часа си екстра . Това не е доход , а приход или така наречения оборот и там са включени : препарати , заплати , ток , вода , наем и незман си още какво ! Човека показва нещо което е ново и работи и резултата е супер , а вие го изкарахте обирджия . А на въпроса ти за средната работна заплата , който получава 240 лева няма как да си закупи автомобил камо ли да го поддържа , да му прави застраховки , гориво , гуми , масла и т.н. Ама за това никой в този форум не е виновен .Като ти се вижда рентабилно давай , купувай техниката и печели !

Коментар

total написа:
                        ...Като ти се вижда рентабилно давай , купувай техниката и печели !
                        Там е работата, че не е рентабилно, защото тази сума масовият българин трудно би я отделил от джоба си. Аз бих обявил цена от 60лв. за въпросната услуга и 100лв. за всичко, което изброих по-горе. Тогава ще има наплив нищо, че ще си върна инвестицията по-бавно и ще започна да печеля по-късно. А теб не искам да те нападам, но с първото си мнение започваш да защитаваш колегата... странно е малко Съжалявам за спама, спирам!

Коментар

Цялата философия е, че машината която пере е скъпичка ... препаратите са от евтини по-евтини ... Но както във всяко друго нещо - качеството си има цена Лично аз не бих ги дал тези пари ... имам си едно немско препаратче, което върши страшна работа И е 66 стотинки литъра
                          Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Kупувате си ’’Вениш’’-еднократна опаковка , кофа с 3л. вода, четка за дрехи,зареждате се с желание и почвате - изсипвате ’’Вениш’’-а във водата, разбърквате и почвате да търкате с четката по тапицерията.
                            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Колеги за района на София мога да кажа, че цената на едно пране на автомобил от вътре с всичките му пудри е 30лв. Това е цена за редовни клиенти, в един сервиз за боядисване, изправяне и т.н човека идва на място и за 30лв почиства целият автомобил. По София има автомивки на които се предлага същото пране с машина и струва от 40-60лв според автомобила и колко е мръсен.

Коментар

chaveto написа:
                                Колеги за района на София мога да кажа, че цената на едно пране на автомобил от вътре с всичките му пудри е 30лв. Това е цена за редовни клиенти, в един сервиз за боядисване, изправяне и т.н човека идва на място и за 30лв почиства целият автомобил. По София има автомивки на които се предлага същото пране с машина и струва от 40-60лв според автомобила и колко е мръсен.
                                Искам да те питам ти какво работиш и каква ти е месечната заплата ?

Коментар

Working...
                                X