Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

странен шум при ускоряване - съединител ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

странен шум при ускоряване - съединител ?

Ами понеже нищо не разбирам от материята и се плаша често без причина.Значи ще се радвам ако някой може да подскаже нещо да го направи При ускорение се чува едно странно жужене, все едно караш колело и въртиш динамо ...По точно мога да го определя този шум ... карали ли сте Лада ?Като включиш на задна и караш назад има едно специфично жужене ... сетихте ли се ?Еми ей такова жужене чувам. По-слабичко е, но ме притеснява.Освен това ми направи впечатление, че колата "много върви" в смисъл - включвам първа, бавно отпускам съединителя и колата си тръгва без газ - това по равен път. Даже и не рита понякога ... това дали не означава, че не ми отделя съединителя, или пък си е просто от инжекциона ?
    Fiat Bravo GT -> дзверчето

Re: странен шум при ускоряване - съединител ?

oduh написа:
    Ами понеже нищо не разбирам от материята и се плаша често без причина.Значи ще се радвам ако някой може да подскаже нещо да го направи При ускорение се чува едно странно жужене, все едно караш колело и въртиш динамо ...По точно мога да го определя този шум ... карали ли сте Лада ?Като включиш на задна и караш назад има едно специфично жужене ... сетихте ли се ?Еми ей такова жужене чувам. По-слабичко е, но ме притеснява.Освен това ми направи впечатление, че колата "много върви" в смисъл - включвам първа, бавно отпускам съединителя и колата си тръгва без газ - това по равен път. Даже и не рита понякога ... това дали не означава, че не ми отделя съединителя, или пък си е просто от инжекциона ?
    съед си е ок карай и си свиркай няма страшно
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Абе аз, че ще си карам спор да няма... ама този шум сякаш го нямаше преди... Надявам се някой, карал/щ Лада да се включи

Коментар

Предполагаемо това може да е лагера на съединителя. Караш така докато педалът ти пропадне малко (ще сеусети отделянето по-рано) или докато шума се увеличи. Тогава вече тичай да сменяваш лагера. Естествено при смяната на лагер е добре да погледнеш феродовият и притискателният дискове. Ако е необходимо с едно разглобяване - всичко. За сега не се плши.
        Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Прочети тук има доста писано http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...ight=%F8%F3%ECПак казвам, че е трудно да се опише шум с думи!
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Абе не ми е много спокойно, но сега ми трябва колата и ще я таркалям така Все пак върви много добре, а и аз принципно съм си паника що се отнася до тази кола - т.е. вероятно се притеснявам прекалено.

Коментар

П.С. Шум има и като съм изключил от скорост - изобщо всеки път като дам газ.

Коментар

oduh написа:
                П.С. Шум има и като съм изключил от скорост - изобщо всеки път като дам газ.
                А като натиснеш съединителя - има ли? Или поне променя ли се?
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

ми не май - т.е. не се променя.Май зависи само от оборотите този шум, дам газ (рев + жужене), отпусна газта (няма рев, жуженето заглъхва).Един колега (програмист) каза, че лагер било, ама той разбира колкото мене милия

Коментар

скоростна кутия най-вероятно(лагер на първичния вал или диферинциял) ако е лагер на главина ще си изменя звука при завой
                    FIAT UNO 1,4i ELEGANZA 160.A1.046

Коментар

Днес пък един друг колега каза "нема се пуашиш, от гърнето е"И като се заслушам май отдолу идва ... абе все пак чакам някой свободен ден да я види майстор !!!Мамка му няма да е скоро

Коментар

Working...
                      X