Ами понеже нищо не разбирам от материята и се плаша често без причина.Значи ще се радвам ако някой може да подскаже нещо да го направи При ускорение се чува едно странно жужене, все едно караш колело и въртиш динамо ...По точно мога да го определя този шум ... карали ли сте Лада ?Като включиш на задна и караш назад има едно специфично жужене ... сетихте ли се ?Еми ей такова жужене чувам. По-слабичко е, но ме притеснява.Освен това ми направи впечатление, че колата "много върви" в смисъл - включвам първа, бавно отпускам съединителя и колата си тръгва без газ - това по равен път. Даже и не рита понякога ... това дали не означава, че не ми отделя съединителя, или пък си е просто от инжекциона ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
странен шум при ускоряване - съединител ?
Collapse
X
-
Re: странен шум при ускоряване - съединител ?
oduh написа:Ами понеже нищо не разбирам от материята и се плаша често без причина.Значи ще се радвам ако някой може да подскаже нещо да го направи При ускорение се чува едно странно жужене, все едно караш колело и въртиш динамо ...По точно мога да го определя този шум ... карали ли сте Лада ?Като включиш на задна и караш назад има едно специфично жужене ... сетихте ли се ?Еми ей такова жужене чувам. По-слабичко е, но ме притеснява.Освен това ми направи впечатление, че колата "много върви" в смисъл - включвам първа, бавно отпускам съединителя и колата си тръгва без газ - това по равен път. Даже и не рита понякога ... това дали не означава, че не ми отделя съединителя, или пък си е просто от инжекциона ?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
Предполагаемо това може да е лагера на съединителя. Караш така докато педалът ти пропадне малко (ще сеусети отделянето по-рано) или докато шума се увеличи. Тогава вече тичай да сменяваш лагера. Естествено при смяната на лагер е добре да погледнеш феродовият и притискателният дискове. Ако е необходимо с едно разглобяване - всичко. За сега не се плши.Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996
Коментар
-
Прочети тук има доста писано http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...ight=%F8%F3%ECПак казвам, че е трудно да се опише шум с думи!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
oduh написа:П.С. Шум има и като съм изключил от скорост - изобщо всеки път като дам газ.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар