Клапана за задната пръскалка на Мареата не открих.2.30 мин разглобявах и сглобявах и нищо.Най вероятно е под абс или резервоарчетата за спирачната течност и хидравликата където не може да се види нищо и най вероятно е там защото до там някъде маркучето е бяло а после преминава в черно.И друга идея миминава през ума да срежа черния където се вижда и със друг маркуч иклапан да го съединя с белия, но това ще стане само акоклапана е в моторния отсек ако не е операцията е безмислена.Съмнявам се че изобщо не е в моторния отсек.Ако някой знае точно къде е да помага ще му бъда много благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново за клапана Мареа комби
Collapse
X
-
Намерих го
Намерих клапана оказа се точно зад казанчето за спирачната течност под шумоизолацията.Махнах го и поставих просто една тръбичка,а забравих да кажа че клапана беше запушен,но с това проблема не се реши вода до отззад не отива.Огънаха ми се ушите да надувам в двете посоки и не става.Явно има запушено някъде или е прегънат маркуча но не на сгъвката отзад за задната врата.Следващата операция е като се стопли ако не е тръгнал дотогава подмяна на маркуча целия само някой да каже откъде по точно минава.Ето ви снимки от мъчението за намиране на клапана и самия клапан.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
щом сега пак не отива вода недей да изхвърляш клапана ,проблема сигурно не е бил в него, а най вероятно на сгъвката на багажника ,като решиш проблема си сложи и клапанчето за да може да държи вода на дюзичката отзад да не стържи на сухо чистачката като натиснеш да пръска ПС не е нужно да сменяш целия мъркуч замени само на проблемното място по лесно ще ти еTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Re: Е добре де
Tornado написа:Абе хора вие четете ли какво се пише.Писах че не е на сгъвката отзад и също че клапана бе прецакан.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Не че се ядосвам
Значи клапана е прецакан всичко вътре е залепнало той не е проблем сега ме вълнува как ще издърпан новия маркуч по маршрута на стария.То е ясно че ще съединя двата но ако някъде където да се запъне не знам.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: Не че се ядосвам
Tornado написа:Значи клапана е прецакан всичко вътре е залепнало той не е проблем сега ме вълнува как ще издърпан новия маркуч по маршрута на стария.То е ясно че ще съединя двата но ако някъде където да се запъне не знам.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Re: Не съм
Tornado написа:Не съм го издърпал ама я си представи че се запъне някъде.Какво ли значение има така и така не стига вода до отзад.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар