Качвам се аз неска в колата, паля си, всичко е точно. Обикновенно си пускам веднага музиката, но този път не. Ще включвам първа, натискам съединителя и звука съвсем леко се променя. Натискам, пак путкам и осетих че когато пусна съединителя се чува едно адски тихо шумене, нещо като виене. При работа на празех ход, нямаше да го осетя, колата сякаш си работи съвсем нормално, но когато натиснеш съединителя, шуменето отихва, съвсем тихо е. Дайте някакви предложения, то не са много вариантите ама...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно адски тихо виене на празех ход
Collapse
X
-
Дори и да е само аксиален лагер на кола на 190000 км. не е ли по добре да се смени целият комплект съединител или само лагера?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Re: Странно адски тихо виене на празех ход
Колега, уточни се - в заглавието пише че виенето е на празен ход, а после пише че е при натиснат съединител. Ако е при натиснат съединител - вече ти казаха, ако е при зацепен съединител - лагери на главния вал в скоростната кутия. Аз имам същия проблем, цена само на първия лагер откъм съединителя - към 80-90 лв. Лошото е че не знам кой лагер точно е прецакан. Може и двата да са.....
Коментар
-
Изобщо не се притеснявай, трябва да изкара до следваща смяна на съединител, на баща ми на колата вие вече 50 хиляди километра, а около 20 000 беше карана почти без масло в ск. кутия и пак си работи.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Доколкото един изсъхнал лагер може да не е за притеснение, дотолкова. И аз карам така вече 15 000 км, но при мен напоследък се чува повече. Колко пари са тия лагери - провери ги по номер, аз вече казах за първия лагер на главния вал - около 80-90 лева ми казаха. Трудът колко е - ами колкото за сваляне и отваряне на скоростна кутия - 100 лева сигурно. А като ти свалят кутията - може да си смениш и съединителя, за всеки случай, и става дебела работАта.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар