Колеги помощ,колата дава 20л на 100 бензин на нормално каране на 2-3000 хиляди оборота и на максимална скорост до 80 защото се кара само в града и то от леля ми.И също така незнам нормално ли е като зареждаме като отворя капачката по бързо и хвърля бензина навънка свети лапмпата пък го хвълря навънка и затова сега отварям плавно капачката(колата е черна незнам дали това играе роля).Миналото лято ходихме 1 път на море и вътре като замириса на бензин ще ни отрови.Сега не мирише ама харчи много.Преди 2 седмици даде 20 на 100 миналата даде 10 а сега пак 20 помагаите колеги.Мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги помощ 20l./100км. разход
Collapse
X
-
x
Нека да доуточня.Колата е фиат браво 1.6 16в 103 коня.С нея се ходи само до работата която е на 5км от вкъщи.Зареждаме за 20лв и се ходи около 4 пъти и свтва лапмата,на другата сутрин изгася и се ходи още 1 път.Вчера като се прибира от работа леля ми и светнала лампата и после като слязох да видя на колко Km e имаше 2 чертички.И наи много не ми се връзва това че от капачката излиза такова налягане че чак хвътля бензина колкото и малко да е тои.Мисля че това беше стига толкова от мен че почнах да се повтарям сега разчитам на вас.Благодаря предварително
Коментар
-
Като чета , разбирам че бензина май, въобще не достига до Двигателя ! Колега, най-вероятно имаш неработещ клапан за канистъра на бензиновите пари. Принципно, би трябвало като загрее колата, да се товори този клапан и вакуума от смукателните колектори да засмуква парите в резервоара по отделни тръбички. Явно при теб това не се случва, и вместо да имаш вакуум във резервоара, имаш надналягане. Затова ти и изплюва бензин при отваряне на капачката. Съответно, като загрее въздуха в резервоара , налягането избутва бензина ез някакви уплътнения. Провери си, дали нямаш някъде изтичане около тръбичките под купето, най-лесно е като загере колата (някъде на слънце) виж откъде намирисва на бензин . Запали двигателя обаче.... И смени клапана .FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
Коментар
-
u_bo
Re: x
batkoty написа:Колега къде се намира този клапан и под какво име да го търся в магазините.Мерси предварително
Коментар
-
Аз така като си купих фиата началото на тази година се чудих защо ми харчи 12/100 при положение, че е Пунто 1.1 и би трябвало да харчи малко. Даже тема във форума пуснахОказа се, че стария собственик (неговата мама) ми е продал кола със спукан щуцер на бензиновата помпа който постоянно тече и е имало реална опасност да се запаля докато си карам. Оправи си помпата сам, смених пластмасовия кожух което ми излезе 15лв :DСега засякох разход 6.5/100 в София и да не казвам големи думи, но съм много много доволен от количката. За беден студент е идеална._/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
-
Re: x
batkoty написа:Нека да доуточня.Колата е фиат браво 1.6 16в 103 коня.С нея се ходи само до работата която е на 5км от вкъщи.Зареждаме за 20лв и се ходи около 4 пъти и свтва лапмата,на другата сутрин изгася и се ходи още 1 път.Вчера като се прибира от работа леля ми и светнала лампата и после като слязох да видя на колко Km e имаше 2 чертички.И наи много не ми се връзва това че от капачката излиза такова налягане че чак хвътля бензина колкото и малко да е тои.Мисля че това беше стига толкова от мен че почнах да се повтарям сега разчитам на вас.Благодаря предварителноMarea HLX 147ps
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар