Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Минимум и максимум на маслото в скоростната кутия

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Минимум и максимум на маслото в скоростната кутия

    Колеги,карам Бравата вече година и половина и не съм сменял маслото на скоростната кутия.Скоростите засега влизат лесно,не съм имал проблеми,но все пак искам да съм сигурен че маслото в кутията е в нормата.Въпроса ми е може ли да се разбере колко масло има вътре и евентуално колко да се долее до максимума?В сервизната книжка, която имам за Фиата пише, че вместимостта е 1.8 литра.Какво би станало ако при доливането се повиши количеството над тези 1,8 литра?Има ли откъде да се изхвърли ненужното,или ще се прецака някой семеринг?
    Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
    ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
    ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
    ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

    #2
    Отвиваш пробката за наливане.Бъркаш с пръст и ако докосваш масло значи си о-кей. Ако ли не доливаш до долния ръб на пробката!!!

    Коментар


      #3
      Aaaaa не съм съгласен - наливаш задължително до горния ръб Това е нивото, и и маслото трябва да е там - до ръба. До горния.

      Коментар


        #4
        И да не забравиш колата да е равномерно вдигната !Ако иска повечко доливане, направо го сменяй цялото.Аз като смених съединителя, първата ми работа беше да сменя маслото, скоростите почнаха да влизат и все още влизат много мазно.Като развиеш пробката, снимай я да видим отзад на магнита колко стружки има.Ако като почнеш да развиваш потече - затягай и ..... пей сърце.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

        Коментар

        Working...
        X