Колеги,карам Бравата вече година и половина и не съм сменял маслото на скоростната кутия.Скоростите засега влизат лесно,не съм имал проблеми,но все пак искам да съм сигурен че маслото в кутията е в нормата.Въпроса ми е може ли да се разбере колко масло има вътре и евентуално колко да се долее до максимума?В сервизната книжка, която имам за Фиата пише, че вместимостта е 1.8 литра.Какво би станало ако при доливането се повиши количеството над тези 1,8 литра?Има ли откъде да се изхвърли ненужното,или ще се прецака някой семеринг?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Минимум и максимум на маслото в скоростната кутия
Collapse
X
-
bivmo
Отвиваш пробката за наливане.Бъркаш с пръст и ако докосваш масло значи си о-кей. Ако ли не доливаш до долния ръб на пробката!!!
-
И да не забравиш колата да е равномерно вдигната !Ако иска повечко доливане, направо го сменяй цялото.Аз като смених съединителя, първата ми работа беше да сменя маслото, скоростите почнаха да влизат и все още влизат много мазно.Като развиеш пробката, снимай я да видим отзад на магнита колко стружки има.Ако като почнеш да развиваш потече - затягай и ..... пей сърце.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар