Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

как да сменя крушката за осветление на врътката за обдухване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

как да сменя крушката за осветление на врътката за обдухване

от трите врътки, дясната в едната си част (дясната) не свети при включени габарити... та много ще съм ви благодарен ако ми кажете как се сменя и каква крушка да си купя...!
    Прикачени файлове
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Мисля, че се разглабя цялата конзола.. трябва да се махнат врътките за климата, отдолу на конзолата има болтове, маха се радиото, ордолу също болтове, маха се лентата с копчетата за светлините за мъгла, като отстрани на самата лента има 2 капачета, под тях има болтчета...Друго в момента не се сещам. Ако има начин да се сменят и без да се разглабя всичко и някой го знае, да пише, че и мен ме интересува...
    FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Някой преди беше писал, че се вади средната врътка (тази, с която се регулира силата на вентилатора), ама аз пробвах на моята кола и нещо не успях да я извадя. Слабо ли дърпах, какво ли не направих, не знам, но ме беше страх да не повредя нещо, защото все пак това са фини коли и не са предвидени за дивашки напъни.
      Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

IvoMarea написа:
        Някой преди беше писал, че се вади средната врътка (тази, с която се регулира силата на вентилатора), ама аз пробвах на моята кола и нещо не успях да я извадя. Слабо ли дърпах, какво ли не направих, не знам, но ме беше страх да не повредя нещо, защото все пак това са фини коли и не са предвидени за дивашки напъни.
        Колеги мога да кажа как е на Типо и Пунто...Дърпаш силно с ръце копчетата щото няма как да се счупи по тоя начин... Иначе са с пластини. Отдолу има рапидки. Това е.
        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Така е както го е описал Divaka, само че наистина преди това се изважда с издърпване средната врътка(за степените на вентилатора). Под нея има винт шестограм, както и всички останали винтове. Мисля че са общо осем. Радиото задължително се сваля. Има и два винта отдолу под пепелника и запалката. Успех.
          Fiat Marea 1.6 16v

Коментар

Погледнете тук колеги: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=4616
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
              Погледнете тук колеги: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=4616
              Влади, виждал ли си подобно нещо и за Пунто? Също не ми светят "врътките" на парното и това през тъмните дни на зимата много ме тормозеше!Пунтото е МК2.
              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino нямам си идея от Пунто... виж в някое сервизно ръководство, ако има такова налично за Пунто.
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                X