Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сега за задната пръскачка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сега за задната пръскачка

Какво да сваля по точно да открия този клапан който се е запушил и не пръска отзад.И според мен моторчето е едно и също как обаче разделя предни задни със смяна на посоката на въртене ли.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Да точно така.Тръгваш по маркуча за задната от казана и клапана е някъде там. Заменяш го с тръбичка и вече си готов.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
      Да точно така.Тръгваш по маркуча за задната от казана и клапана е някъде там. Заменяш го с тръбичка и вече си готов.
      с тръбичка не е много удачно купи си клапанче 6 лв и си готов иначе много чакаш докато дойде водата до дюзата
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
        zgabrovski написа:
        с тръбичка не е много удачно купи си клапанче 6 лв и си готов иначе много чакаш докато дойде водата до дюзата
        А през това време чистачката работи и като е мръсно стъклото така го надрасква, че направо ме заболява.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ммда... най-добре ново клапанче, но откъде?
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
            абе аз щом в пловдив го намерих в софия няма как да не успееш аз от пловдив го купих от оторизирания сервиз на фиат в софия сигурно пак от там
            UNO 1.0 FIRE

Коментар

В три магазина питах... Вантотрейд, Т&Н и Александър ауто и нямаше...
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз поръчах от Христо (hit-ko) но той имаше само предното с тройника. Това което съм решил е да взема такова и за отзад като ще запуша едната дюза. Инзче и аз съм питал на Стамболийски, на Симеон, в Ем Комплект - никъде няма.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Re: Сега за задната пръскачка

Tornado написа:
                  Какво да сваля по точно да открия този клапан който се е запушил и не пръска отзад.И според мен моторчето е едно и също как обаче разделя предни задни със смяна на посоката на въртене ли.
                  Сигурен ли си че е запушена? Тя и моята уж беше запушена докато не ме ядоса един ден и я държах около30-40 сек. на постоянна работа и тръгна .Оказа се , че просто маркучето е било пълно с въздух и докато стигне водата до отзад иска повечко зор на помпата.
                  Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                  Porsche 944 S2
                  http://www.valmcrae.snimka.bg/
                  http://vbox7.com/user:val_mcrae
                  http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

При мене също клапана беше прецакан когато си взех пунтото. Навсякъде из Търново търсих и никъде не намерих. Накрая един познат ми каза че продават в магазин за резервни части на ........... трабант и вартбург .......... и наистина там намерих цената беше около 3 лв но незнам доколко върши работа защото като се наложи да пръскам поне 3-4 натискания трябват за да пръсне - може би не задържа съвсем добре водата да не се изпразва системата, но и незная как е било с оригиналното за да направя сравнение - ако някой знае как е с оригинален фиатски клапан да сподели
                    Punto SX 1.1 55

Коментар

Punto SX написа:
                      При мене също клапана беше прецакан когато си взех пунтото. Навсякъде из Търново търсих и никъде не намерих. Накрая един познат ми каза че продават в магазин за резервни части на ........... трабант и вартбург .......... и наистина там намерих цената беше около 3 лв но незнам доколко върши работа защото като се наложи да пръскам поне 3-4 натискания трябват за да пръсне - може би не задържа съвсем добре водата да не се изпразва системата, но и незная как е било с оригиналното за да направя сравнение - ако някой знае как е с оригинален фиатски клапан да сподели
                      с нов /фиатски/ водата тръгва веднага при мен вече е така :D
                      UNO 1.0 FIRE

Коментар

Днес на поредната среща за взаимопомощ колега ми помогна да открия (най-сетне!) къде се намира прословутото клапанче на двигател 1.8. Ето снимка по-долу. Само да поясня, че е правена отстрани, до шофьорската врата (т.е. това е лявата страна на автомобила по посока на движението). И също - че за да се види клапанчето, трябваше да поиздърпам тръбопровода (може би 5-10 см) - иначе не се вижда, завряно беше някъде под блока с предпазители.Да се похваля също, че освен това го и оправих (засега поне). Мембранката я изрязах от медицинска ръкавица. Не вярвах, че ще стане, ама факт - вж. втората снимка! :D
                        Прикачени файлове
                        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Vladim написа:
                          Вчера си купих ново клапанче. За съжаление не обърнах внимание на името на магазина, но ето карта (като се движите по Раковска от Козлодуй към центъра се пада от дясната страна, на самия ъгъл - май с ул. Тимок). Предполагам, че който е обикалял района го знае, той си е отдавна.Клапанчето струва 5 лв. (защото е немско! Италианските били по 3 лв., ама нямаше). Конструктивно е различно от оригиналното, но става безпроблемно.Между другото във въпросния магазин има всевъзможни пръскалки, клапанчета и др. подобни, както и сума щипки (за тапицерии, врати и пр.). Ценно! Ама си носете старата, че са много видове и не е сигурно, че ще си познаете вашата. :DP.S. Съжалявам за качеството на снимката (с GSM-а...), но мисля че се схваща за какво става дума.
                          Прикачени файлове
                          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Pecho написа:
                            Vladim написа:
                            Вчера си купих ново клапанче. За съжаление не обърнах внимание на името на магазина, но ето карта (като се движите по Раковска от Козлодуй към центъра се пада от дясната страна, на самия ъгъл - май с ул. Тимок). Предполагам, че който е обикалял района го знае, той си е отдавна.Клапанчето струва 5 лв. (защото е немско! Италианските били по 3 лв., ама нямаше). Конструктивно е различно от оригиналното, но става безпроблемно.Между другото във въпросния магазин има всевъзможни пръскалки, клапанчета и др. подобни, както и сума щипки (за тапицерии, врати и пр.). Ценно! Ама си носете старата, че са много видове и не е сигурно, че ще си познаете вашата. :DP.S. Съжалявам за качеството на снимката (с GSM-а...), но мисля че се схваща за какво става дума.
                            Ейййй, много ценно! Пък и май е на лесно място! Ако някой ходи да купува - дали ще му е проблем да попита и/или купи и евентуално изпрати клапанче за чистачките за Типо!Поне да пита, пък ...А, а някой да каже - на типото дали са две такива (за предни и за задни) клапанчета или едно?
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

И двета клапанчета вече са подобрени т.е. изтърбушени водата на задната тръгва веднага а отпред пръска доста по силно от преди с клапана.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                              X