Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Успях с таблото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Успях с таблото

Мерси на всички които оказаха съдействие за смяната на лампичките по таблото на Мареата.Ето резултата 5 изгорели крушки и една липсваща и то защо.Това е лампата за кода или имобилайзера.Като я поставих давам на контакт и паля лампата си мига колата си работи без проблем.Сега таблото ми е като цветомузика.Не ми стига лампата за еърбеците че свети постоянно ами и тая ще мига.Опитах се да си поблъскам главата и да открия проблема но уви ще се ходи да се чистят грешки.Ако някой може да ми каже каква е ролята на черната кутийка с бутон под седалката на шофьора.Знам че е нещо свързано с имобилайзера но не точно какво и него натисках промяна никаква.И накрая имам малко снимков материал по смяната на лампичките ако някой го интересува ще помогна.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Това е така нареченият инерционен изключвател, или нещо подобно беше Има роля при силен удар да прекъсва определени електрически вериги по колага с цел преодвратяване на пожар и прекъсване на горивоподаването. Когато изключи - бутона се натиска и затваря отново веригата.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Уточнение: прекъсва масата на бензиновата помпа
      FIAT Tipo 1,4mi - EX
      Alfa Romeo 146ti - EX
      Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Ах

На мен сигурно на нафтата а ка мислиш.Четох го в една книга прекъсва притока на гориво.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Успях с таблото

Tornado написа:
          И накрая имам малко снимков материал по смяната на лампичките ако някой го интересува ще помогна.
          Сложи снимките в темата... ще е полезно за всички!!!
          FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

tonov написа:
            Уточнение: прекъсва масата на бензиновата помпа
            Прекъсва не само горивната помпа, а още много дръги работи, защото, когато е изключено, като дам на контакт таблото ми става на коледна елха и не загасва Свързано е с имобилайзера, а не директно с помпата.
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
            X