Rokambol написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не мога да развия свещите с гедорето?
Collapse
X
-
Днес бях при стругар. Наистина камъка е дебел и не може да влезе между шестостена на свеща и отвора, иначе до там няма проблеми.Брат му е монтьор и замерихме колко е външният диаметър на един камък специално за свещи - 22мм.Този го мина на струга до 21.5мм и сега няма проблеми с отвиването на свещите.Свещите ми са NGK BKR6EKC, такива бяха и старите които свалих преди 16 000км от колата. Гледах в книжката, че предписват да се сменят на 40 000км, но мисля че 20 000км е един реален пробег. То за маслото го дават на 20К километра ама 8-10К километра са му нормални, особено ако караш повече градско на къси разстояния 8К си е добре. Иначе свещите ми са перфектни на цвят, всичко значи по запалителната система е ОК.Ето го и камъка:Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
pakumba написа:Rokambol написа:pakumba написа:не си разваляй камъка, аз си взех от бриколаж за 2-3 лв /макс/ там с гумичка вътре да извади свещта и т.н.
Коментар
-
малко отклонение, но мислиш ли, че цена 2-3 лв за камък /обикновен, не ударен/ е ниска цена? В посочения сайт всички камъни на Проксон са с подобни цени, а мисля проксона е марка, та не знам, заслужава ли си да търся по-маркови и скъпи? взех си оттам тресчотка 1/2 проксон, но все още не съм успял пълноценно да я изпробвам, много здрава фиатката.п.с. моя камък за свещите от брикото е топмастер, но след ремонт на гумичката, която задържа свещта нямам други оплаквания... камък като камъкLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:малко отклонение, но мислиш ли, че цена 2-3 лв за камък /обикновен, не ударен/ е ниска цена? В посочения сайт всички камъни на Проксон са с подобни цени, а мисля проксона е марка, та не знам, заслужава ли си да търся по-маркови и скъпи? взех си оттам тресчотка 1/2 проксон, но все още не съм успял пълноценно да я изпробвам, много здрава фиатката.п.с. моя камък за свещите от брикото е топмастер, но след ремонт на гумичката, която задържа свещта нямам други оплаквания... камък като камъкA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар