Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не мога да развия свещите с гедорето?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Rokambol написа:
    pakumba написа:
    не си разваляй камъка, аз си взех от бриколаж за 2-3 лв /макс/ там с гумичка вътре да извади свещта и т.н.
    Да, и моя е от Бриколажа, странното е, че струва цели 22лв. За по 2-3 лв не съм виждал (не казвам, че няма).
    никога не съм виждал такава ценаhttp://www.thispay.com/catalog/index...atId=476ето ти и на проксон дори е 4 лв /3"8/http://www.intertechnic.net/product_details.php?sid=51b26035d9199c510e82de33d7 169d69&id=1382
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Днес бях при стругар. Наистина камъка е дебел и не може да влезе между шестостена на свеща и отвора, иначе до там няма проблеми.Брат му е монтьор и замерихме колко е външният диаметър на един камък специално за свещи - 22мм.Този го мина на струга до 21.5мм и сега няма проблеми с отвиването на свещите.Свещите ми са NGK BKR6EKC, такива бяха и старите които свалих преди 16 000км от колата. Гледах в книжката, че предписват да се сменят на 40 000км, но мисля че 20 000км е един реален пробег. То за маслото го дават на 20К километра ама 8-10К километра са му нормални, особено ако караш повече градско на къси разстояния 8К си е добре. Иначе свещите ми са перфектни на цвят, всичко значи по запалителната система е ОК.Ето го и камъка:
      Прикачени файлове
      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

pakumba написа:
        Rokambol написа:
        pakumba написа:
        не си разваляй камъка, аз си взех от бриколаж за 2-3 лв /макс/ там с гумичка вътре да извади свещта и т.н.
        Да, и моя е от Бриколажа, странното е, че струва цели 22лв. За по 2-3 лв не съм виждал (не казвам, че няма).
        никога не съм виждал такава ценаhttp://www.thispay.com/catalog/index...atId=476ето ти и на проксон дори е 4 лв /3"8/http://www.intertechnic.net/product_details.php?sid=51b26035d9199c510e82de33d7 169d69&id=1382
        И аз не бях виждал динамометрия за 2 бона, но видях pakumba, не съм виждал в Бриколажа толкова евтини, но иначе знам, че има. Лично съм трошил сума ти камъни за по лев, два
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

малко отклонение, но мислиш ли, че цена 2-3 лв за камък /обикновен, не ударен/ е ниска цена? В посочения сайт всички камъни на Проксон са с подобни цени, а мисля проксона е марка, та не знам, заслужава ли си да търся по-маркови и скъпи? взех си оттам тресчотка 1/2 проксон, но все още не съм успял пълноценно да я изпробвам, много здрава фиатката.п.с. моя камък за свещите от брикото е топмастер, но след ремонт на гумичката, която задържа свещта нямам други оплаквания... камък като камък
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
            малко отклонение, но мислиш ли, че цена 2-3 лв за камък /обикновен, не ударен/ е ниска цена? В посочения сайт всички камъни на Проксон са с подобни цени, а мисля проксона е марка, та не знам, заслужава ли си да търся по-маркови и скъпи? взех си оттам тресчотка 1/2 проксон, но все още не съм успял пълноценно да я изпробвам, много здрава фиатката.п.с. моя камък за свещите от брикото е топмастер, но след ремонт на гумичката, която задържа свещта нямам други оплаквания... камък като камък
            Тресчотките се изпробват на главините.Буташ им едно рамо от 1.5 метра и действаш.Това за мен е теста :D
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

В някои гедорета има вложки (камъни) за свещи-те са доста по-дълги от другите вложки и както писаха колегите,имат гумичка която вади свещта след развиването и.Китайските от 3 лв.стават,ако си смените дръжката с по-яка,оригиналната се чупи преди да я хванеш още.

Коментар

Working...
              X