Другата седмица идва време да сменя маслото и филтрите та погледнах в табличката която си водя кое и кога съм сменял и видях че свещите ми са вече на 16 000км и реших да ги отвия да ги погледна.Обаче камъка от гедорето влиза в отвора, плътно но влиза и се върти свободно. Използвам дълъг камък за да има място свеща да влезе. Явно не може да влезе в шестостена на свеща. Каква гидория ми трябва да ги развия щом със стандартна не става, пък така си спомням че миналият път пак с гидория ги развивах
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не мога да развия свещите с гедорето?
Collapse
X
-
Първо с фенерче провери какво има в отворите за свещите защото преди месец на една Брава така си играх докато развия една свещ.До нея беше паднало парче пластмаца което не позволяваше да влезе гедорето.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: Не мога да развия свещите с гедорето?
ilko-gd написа:...Обаче камъка от гедорето влиза в отвора, плътно но влиза и се върти свободно. Използвам дълъг камък за да има място свеща да влезе. Явно не може да влезе в шестостена на свеща. Каква гидория ми трябва да ги развия щом със стандартна не става, пък така си спомням че миналият път пак с гидория ги развивах
Коментар
-
Камъните за свещи освен, че са с по-тънки стени имат и една пластмаса, която захваща свеща за елктрода. Така хем е по-малко вероятно да се счупи, хем е по-лесно да се извади/постави. За свеща говоря А, защо направо не си купиш един за специален за свещи?Моите свещи сигурно са на 40 хил. кмAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Ами днес точно си търсех този с който съм ги развивал преди, но като не го намерих пък и не ми се купуват от онези ключове за 3лв дето се чупят веднага отидох и си взех нов камък 16мм ама явно не какъвто трябва. Така или иначе го минах веднъж със шмиргела...Иначе се продава специално камък за свещи така ли? Не говорим за тези китайските ключове, а камък за стандартна гидория?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар