Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не мога да развия свещите с гедорето?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не мога да развия свещите с гедорето?

Другата седмица идва време да сменя маслото и филтрите та погледнах в табличката която си водя кое и кога съм сменял и видях че свещите ми са вече на 16 000км и реших да ги отвия да ги погледна.Обаче камъка от гедорето влиза в отвора, плътно но влиза и се върти свободно. Използвам дълъг камък за да има място свеща да влезе. Явно не може да влезе в шестостена на свеща. Каква гидория ми трябва да ги развия щом със стандартна не става, пък така си спомням че миналият път пак с гидория ги развивах
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

16-ка.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Първо с фенерче провери какво има в отворите за свещите защото преди месец на една Брава така си играх докато развия една свещ.До нея беше паднало парче пластмаца което не позволяваше да влезе гедорето.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Отворите са празни, в смисъл само свеща е вътре. Ключа знам че е 16мм, камъка си е стандартен. Да не би да трябва някакъв тънкостенен?

Коментар

Трябва ти по-дълъг камък за свещи. Стандартните камъни са къси и не стигат долу до основата на свещта
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Re: Не мога да развия свещите с гедорето?

ilko-gd написа:
            ...Обаче камъка от гедорето влиза в отвора, плътно но влиза и се върти свободно. Използвам дълъг камък за да има място свеща да влезе. Явно не може да влезе в шестостена на свеща. Каква гидория ми трябва да ги развия щом със стандартна не става, пък така си спомням че миналият път пак с гидория ги развивах
            Не мога да разбера какъв е проблема тогава? Намери една стара свещ и нахлузи камъка на нея и виж дали "дългия" камък случайно няма да дойде къс. P.S. Пишеш, че е стандартен камък. Ако е така, той едва ли ще влезне, дори и да е дълъг - по-дебел е от необходимото.
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Този си е достатъчно дълъг, в него спокойно влиза цяла свещ.

Коментар

Вероятно сам си намерил отговора - дебел е. Сега гледам моя - по-тънък е в сравнение с нормален.(Ей! Става дума за камъни, някой да не си помисли друго )
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Ясно, утре на стругар да му мине една стружка, на камъка де

Коментар

не си разваляй камъка, аз си взех от бриколаж за 2-3 лв /макс/ там с гумичка вътре да извади свещта и т.н.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Камъните за свещи освен, че са с по-тънки стени имат и една пластмаса, която захваща свеща за елктрода. Така хем е по-малко вероятно да се счупи, хем е по-лесно да се извади/постави. За свеща говоря А, защо направо не си купиш един за специален за свещи?Моите свещи сигурно са на 40 хил. км
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Ами днес точно си търсех този с който съм ги развивал преди, но като не го намерих пък и не ми се купуват от онези ключове за 3лв дето се чупят веднага отидох и си взех нов камък 16мм ама явно не какъвто трябва. Така или иначе го минах веднъж със шмиргела...Иначе се продава специално камък за свещи така ли? Не говорим за тези китайските ключове, а камък за стандартна гидория?

Коментар

ilko-gd написа:
                          Иначе се продава специално камък за свещи така ли? Не говорим за тези китайските ключове, а камък за стандартна гидория?
                          Да! Познаваш го по гумената вложка, отвътре, за предпазване на изолатора от счупване.
                          Ex. Grande Punto Driver

Коментар

има ги във всеки бриколаж, практикер, магазини за инструменти
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                              не си разваляй камъка, аз си взех от бриколаж за 2-3 лв /макс/ там с гумичка вътре да извади свещта и т.н.
                              Да, и моя е от Бриколажа, странното е, че струва цели 22лв. За по 2-3 лв не съм виждал (не казвам, че няма).
                              Fiat Marea 1.8i 16V
                              Fiat Tipo 1.4i 8V
                              Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Working...
                              X