Карам Фиат Браво 1.8, много е зле горкия, не върви хич... започнах да го стягам малко по малко....Преди седмица на един светофар, колата беше студена и като светна зелено и тръгнах, нещо изплака и в купето влезе черен дим и миришеше на бакелит нещо... на газ не работеше, не държеше обороти... на бензин я закарах на диагностика и се оказа че някаква детонация станала в един от маркучите и той се извадил... човека го сложи пак... но после пак се получи същото (добре че вече знаех кой е маркуча да си го сложа сам)... това беше предисловие....В събота отивам на сервиз и в маркуча който се вади откриваме тази част на снимките.... със стрелка съм показал кой е маркуча... излиза от двигателя и минава под големия маркуч който излиза от въздушния филтър...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интересна гатанка ;) от къде е тази част?
Collapse
X
-
Частите които намерих са само тези двете... следоватлно ми липсва нещо.. пружината я нямам.. а и не мога да разбера от картинката - това което съм снимал, не буталото - другото - какво е и къде трябва да се намира в цялата схема... дали ще мога да се оправя сам или да търся някой майстор? Щом става въпрос за вентилация на газове, може ли колата заради това да не ми върви и да ми харчи толкова много (15-17/100 газ смесен раязход)?
Коментар
-
Хора, не разбрахте ли, че тези коли почват да се е*ават като им се сложи газ?А това какво общо има с темата ?Като нямаш какво да кажеш по-добре не пиши нищо!Модераторски екип на fiat-bg.orgMB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
Ае като неможеш да си позволиш да караш колата на нормално гориво и веднага тъп спам нали? Имам пари карам като свършат седи пред блока, не се оплаквам върви си прилично и съм се нагледал на гЪзифицирани бравота, даже едно , наскоро му сменяха бобините, нищо, накрая се преебал блока дето управлява тия бубини и т.н. И всичко от ГИ, а имаше и един майстор дето си каза "С тая газ момче след 15к ще идваш да правиме глава", еми така е. Малко ли ви трябваше да се нагледате на изгорели коли заради пропан-бутан, метан и т.н. По-добре 5 лв. повече отколкото тая жива бомба в багажника!MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
Имах същия случай. Това е едно клапанче, което се намира в долната част на дроселовата клапа. Струва към 60 лв. в Ауто Италия, на друго място не можах да го намеря. Компромисен вариант е да извадиш долния малкуч от тройника на снмимката, и да го запушиш. Ще ти се омазва двигателя около него от картерните газове, но ще държи оборотите. На мен това на снимката ми изглежда побългарявано. Вместо силиконовото уплътнение трябва да има пружина. Виж да не е по маркучите някъде. Има и една шайба, която пречи на клапанчето за излиза от тялото.
Коментар
-
tomny написа:Имах същия случай. Това е едно клапанче, което се намира в долната част на дроселовата клапа. Струва към 60 лв. в Ауто Италия, на друго място не можах да го намеря. Компромисен вариант е да извадиш долния малкуч от тройника на снмимката, и да го запушиш. Ще ти се омазва двигателя около него от картерните газове, но ще държи оборотите. На мен това на снимката ми изглежда побългарявано. Вместо силиконовото уплътнение трябва да има пружина. Виж да не е по маркучите някъде. Има и една шайба, която пречи на клапанчето за излиза от тялото.
Коментар
-
u_bo
ето ти какво точно търсиш - при гърмежа е изхвърчала явно шайбата.аз го намерих за 10 + 5 лв. - цена + транспорт.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=40492&
Коментар
-
Humppa
Suppish написа:...а имаше и един майстор дето си каза "С тая газ момче след 15к ще идваш да правиме глава", еми така е. Малко ли ви трябваше да се нагледате на изгорели коли заради пропан-бутан, метан и т.н. По-добре 5 лв. повече отколкото тая жива бомба в багажника!
Коментар
-
Suppish написа:Хора, не разбрахте ли, че тези коли почват да се е*ават като им се сложи газ?А това какво общо има с темата ?Като нямаш какво да кажеш по-добре не пиши нищо!Модераторски екип на fiat-bg.orgMarea HLX 147ps
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар