Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпрос за дебитомер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

въпрос за дебитомер

Здравейте съфорумци!!Имам едно запитване до вас,въпроса ми е,какви са симптомите на неработещ дебитомер.И дали при неработещ такъв колата ще може да пали.Ще съм ви много признателен за отговорите

Ускорява на всички предавки до 3000об/мин. Поне при мен не играеше никаква роля при паленето.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Няма да бяга като хората. На тихи обороти би трябвало да работи добре, ама на високи няма да ще. Ако се съмняваш в него и не е съвсем свършил, свали го, измий го добре отвътре с кореселин, изплакни го много добре с вода и го подсуши, най-добре с въздух. Би трябвало да има подобрение.
      Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
      Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

Аре пък точно с коресилин да не го мие, че следващата му тема ще е колко струва дебитомера .....
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Всъщтност колеги колата ми върти ,но не пали.Закачихме я за един компютър и програмата откри проблем в датчика за въздух а това е дебитомер до колкото ми е известно.И затова реших да се допитам до вас,понеже е доста спорен въпроса.Бензиновата помпа качва добре,свещите имат искра и според някои хора както и компютъра е дебитомер.Някой има ли идея къде да търсим проблема,ако излезе,че не е дебитомер ,колата е Браво 1.8 16в

Коментар

Този който я е закачил и е казал диагнозата - накарай го да ти смени дебитомера за негова сметка, и ако се оправи и всичко е наред - тогава плащаш ! Но само дебитомера, без да пипа нищо друго, като датчик за колянов или разпределителен вал, например.

Коментар

ако има проблем вв дебитомера на нашия мотор - откачаш го - и колата си работи перфектно - НО харчи повече -- така че това е начина за проба дали е развален.

Коментар

emzo написа:
                Аре пък точно с коресилин да не го мие, че следващата му тема ще е колко струва дебитомера .....
                Аре няма да спорим с какво точно да го мие - ако му се ще да е по-сигурно, може и с мистър мусколо. Важното е тръбата отвътре да лъсне. Аз за това и казах после обилно да се изплакне. Между другото тази операция е тествана и даде много добър резултат. Колкото до кореселина, вярно е, че разлага пластмасите, но му трябва време все пак.
                Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
                Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

ivchotr написа:
                  emzo написа:
                  Аре няма да спорим с какво точно да го мие - ако му се ще да е по-сигурно, може и с мистър мусколо. Важното е тръбата отвътре да лъсне. Аз за това и казах после обилно да се изплакне. Между другото тази операция е тествана и даде много добър резултат. Колкото до кореселина, вярно е, че разлага пластмасите, но му трябва време все пак.
                  Пич, недей така - с кореселин ще му е*е мамата, гарантирано. И дебитомера не е само тръба. Реално освен с въздух и то с ниско налягане, май няма други подръчни средства, които ще донесат надежден резултат.u_bo е прав - това е един добър начин за проверка дали бачка или не. Разхода отива към 14+/100 извънградско.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Спирт, чист спирт и то на трабата а датчиците са по-важни. А колкото до причината за паленето - Оги е абсолютно прав.

Коментар

Утре един приятел ще си свали неговия дебитомер от Brava 1.8 16v и ще направим проба дали ще има промяна.За нещастие когато свалях моя дебитомер го изтървах и едната от двете телчици,които служат,като сензори доколкото разбрах я пречупих.Занесох я на разни майстори и казват,че е от някаква непонятна за тях сплав.Някой има ли представа тази телчица как да си я възстановя?

Коментар

Ми като си купиш нов дебитомер
                        Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

GbGzTeaM написа:
                          Ми като си купиш нов дебитомер
                          ТАКА Е ! събирай кинти за нов - НО ако не ти работи дебитомера - ще си пали без грижи - ако го откачиш. аре стига от мен че се потретям

Коментар

ivchotr написа:
                            emzo написа:
                            Аре няма да спорим....
                            Няма, те хората си го казаха вече.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колеги тази жичка неможе ли да се замести с нещо

Коментар

Working...
                              X