Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

не съм палел колата от 5-6 месеца-какво да знам да напра..??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

не съм палел колата от 5-6 месеца-какво да знам да напра..??

Въпросат ми е следния :като не съм си палел много дълго колата какво трябва да направя като ида да я паля тези дни?? става въпрос за застояване от около 5-6 месеца??/колата не е инжекция

Много малко информация си дал. Каква марка е колата дизел ли е или бензин на газ ли си???Първо трябва предния ден да и свалиш и заредиш акумулатора.В гараж ли е стояла или на открито?Ако е била на открито вдигни капака и огледай има ли антифриз в казанчето . Ако пък е бил и много разреден може в големите студове да е замръзнал и спукал радиатора или блока ?
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

колата е бензинка стояла е на открито..което знам 4е е кофти..ами вазможно ли е нещо бензина да се е прецакал от времето

Коментар

mirkooo написа:
        колата е бензинка стояла е на открито..което знам 4е е кофти..ами вазможно ли е нещо бензина да се е прецакал от времето
        не може !! най-много да са го източили .ако е карбуратор може да я почерпиш малко .провери водата в казанчето ,маслото ,акумулатора.пробвай да я запалиш,може да си запали от раз :D
        фиатче Браво 2.0

Коментар

можеш да си сигурен че акумулатора ти е заминал... и все пак недей така... повече от месец без да мърда коата и без да се пали не трябва да седи... иначе може да й се развали нещо по ходовата част...като я запалиш изчакай хубавко да загрее, после с натиснат съединител мини през всичките предавки, дай леко напред назад, после много бавно я изкараи и полека докато развартиш всичко...!УСПЕХ!
          FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Ако не запали жиж дали има искра след бобината, дали работи комютара ако има такъв ако не работят тиа неща провери жсички връзки към масата да не са окислени и на акомулатора също, но според мен ако ти е наред колата нетрябва да имш проблеми, като подкачи бензин и трябжа да запали, успех

Коментар

дано последно беше в много добро състояние така 4е сигорно ще запали ще се похваля

Коментар

Забравих да спомена че е хубаво първите 10-30 километра да не се силиш много много да караш бързо докато се поизчистят дисковете и барабаните на спирачките от раждата :"))

Коментар

oo да това последното наицтина е важен савет 4е та няма после Yellow_Flash_Colorz_PDT_45

Коментар

имам личен опит след няколко години застояване :D щом е карб. може да ливнеш малко бензин директно в карбуратора, ама внимателската ей! докато въртиш трябва да поскачаш на педала и така докато запали. но всичко това ти го препоръчвам само ако се чувстваш достатъчно грамотен технически, че иначе ще я задавиш и ще отложиш паленето с поне половин ден , докато се изпари бензина с който си я задавил
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                    X