Въпросат ми е следния :като не съм си палел много дълго колата какво трябва да направя като ида да я паля тези дни?? става въпрос за застояване от около 5-6 месеца??/колата не е инжекция
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
не съм палел колата от 5-6 месеца-какво да знам да напра..??
Collapse
X
-
Много малко информация си дал. Каква марка е колата дизел ли е или бензин на газ ли си???Първо трябва предния ден да и свалиш и заредиш акумулатора.В гараж ли е стояла или на открито?Ако е била на открито вдигни капака и огледай има ли антифриз в казанчето . Ако пък е бил и много разреден може в големите студове да е замръзнал и спукал радиатора или блока ?
-
mirkooo написа:колата е бензинка стояла е на открито..което знам 4е е кофти..ами вазможно ли е нещо бензина да се е прецакал от времетофиатче Браво 2.0
Коментар
-
можеш да си сигурен че акумулатора ти е заминал... и все пак недей така... повече от месец без да мърда коата и без да се пали не трябва да седи... иначе може да й се развали нещо по ходовата част...като я запалиш изчакай хубавко да загрее, после с натиснат съединител мини през всичките предавки, дай леко напред назад, после много бавно я изкараи и полека докато развартиш всичко...!УСПЕХ!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
имам личен опит след няколко години застояване :D щом е карб. може да ливнеш малко бензин директно в карбуратора, ама внимателската ей! докато въртиш трябва да поскачаш на педала и така докато запали. но всичко това ти го препоръчвам само ако се чувстваш достатъчно грамотен технически, че иначе ще я задавиш и ще отложиш паленето с поне половин ден , докато се изпари бензина с който си я задавилLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар