Днес съединителят ми изкара акъла. Изпреварвам си някакъв туткав камион малко преди Ботевград в посока София, бутам по-висока предавка и изведнъж... хряс! Педалът на съединителя ми потъна. Рекох си край, сега Пътна помощ ми сваля кожата, а потом олеквам и за съединител. Дотътрузих се на аварийни и на първа до Ботевград, 18,30 ч. в събота е, нищо не работи, с късмет и добри хора намерих майстор. Той първо помисли, че съм скъсал жило, но погледна и какво се оказа? Жилото е закрепено за педала с една пластмасова джаджа, една трапецовидна такава, не знам скобаи е шифт ли е, както и да е. Та самата джаджа, дето държи жилото за педала е дала фира и затова съединителят ми увисна като умрял.Този мъж майсторчето рече: Ще го направя вечно тва! Игра си човекът 20-30 минути, направи скобата под педала от метал и каза: Карай си сега спокойно!Резултатът е, че съединителят сега си работи, нито придърпва, нито задържа педала, зацепва нормално, абе читаво изглежда всичко. Разгледах какво е направил - просто връзката педал-жило вече е от метал... Въпросът ми е имал ли е някой подобен проблем? И какво ще ме посъветвате, да отида ли все пак да го погледнат тоя съединител, при условие, че всичко си работи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съединител... Някой имал ли е такъв проблем?
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар