Здравейте колеги, решил съм да си сменям маслото на двигателя тия дни и въпроса ми е следния: какъв е размера на ключа за пробката?.Поглеждал съм отдавна отдолу и тогава останах с впечатление, че е шестостен.Незнам дали съм прав, но ако е- какъв номер е?.Ако се наложи да взимам да знам какво търся.Мерси предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ключ за пробката на маслото-Браво
Collapse
X
-
curko написа:Днес смених маслото, оказа се че е точно 12мм.Блгодарско колегиFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Ами колега виж сега, аз също досега ходих на сервиз да ми го сменят и също като теб съм стоял със скръстени ръце.Обаче това, което наблюдавам( поне на местата дето съм ходил) е, че в рамките на 10 мин влизам и излизам от сервиза( за 10 мин източват маслото, махат стария филтър, слагат новия, наливат маслото).Проблема е, че аз искам да се източи хубаво старото масло, доколкото може, а по сервизите не им се чака.Аз лично като си го смених само 10 мин чаках да се оттече хубаво старото масло.Това е единствената причина- искам да е колкото се може по-източено старото масло.Знам, че няма как да е на 100%, но поне знам че е повече от тва дето ми източват в сервизите( поне тези, в които съм ходил).В последния дето ходих( няма да му спона името от съображения), ми наляха 3л. и беше на макс.Сметни си колко е било останало.А и на повечето места ми предлагат филтър-Филтрон, не че имам впечатления от тази марка, но аз лично карам с МАНН.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар