И моя трипътник на Типо-то е същия и беше паднало капачето му и му сложих едно трипътниче от помпичката за рибките и сега си пръскат чистачките няма никакви проблеми Хубаво е да е пак с такъв трипътник, защото има клапан който задържа течността да не се връща в казанчето
Другия кофти момент свързан с този трипътник е, че когато помпата си тръгне и спре да прави достатъчно налягане, водата не може да преодолее клапана и пръскалките почват да "плюят"...Аз се сблъсках с този пробелм след смяна с нов клапан.Проблема се оказа истински - купих ментак от Авто Плюс за 12 лв, който ми скъса нервите и го разбих от паважа. Отивам за оригинална помпа от Вантотрейд, и к’во стана:
Един пресен пример, отпреди 1 час:Отивам аз във Вантно Трейд са си купя помпето за стъкломиячката.Колата е Фиат Темпра, ’96 година.Питам каква е цената.Цената е 42 евро!!!Няколко месеца преди това купувах подобна за мерцедеса.Мерцедеса е ’97.Цената в Ивая - 25 евро!Айде това с някаква отстъпка, ама мак разликата е мам си джас.
Помпата се оказа не "подобна" а 1:1 еднаква!Сега съм с оригинална помпа за стъклониялното устройство от Мерцедес дилъра, щото се оказа по-евтина Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
При мен не стига,че клапана е заминал а и маркуча ми е запушен или прегънат някъде .. Та ако има колеги които са правили експерименти да го отпушат да споделят .Освен тавана да махна има ли още някаква врътня за да сваля маркуча ? Надявам се да има отговори понеже гледам темата е старичка
Коментар