Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дразнещо дрънчене отзад в Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дразнещо дрънчене отзад в Пунто

Значи от задната част на колата ми когато мина през некви малки дупки или павета се чува уникално дразнещо дранчене се 1 минава каруца :D обаче като натисна леко спирачката и спира.. да дранчи това някои има ли идея от какво е ? и дали може да се оправи и колко струва ?
    Fiat Punto 1.2 75hp 95.

Караш пунто, то тежи 850кг те как искаш да минаваш по дупките????
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

е и ? колега това кво общо има с това което питах ? нещо от зад дранчи стабилно при наи малката неравност и не е гарнето щото е сменяно макар ,че е като шум от гарне..... , също и задните тампони са сменяни преди около няма и месец :Д
      Fiat Punto 1.2 75hp 95.

Коментар

:D Явно не само аз съм с каруца. При мен има същия шум по скоро блъскане и помня, че когато я купих нямаше значени е че е
        Караш пунто, то тежи 850кг те как искаш да минаваш по дупките???? Shocked
        т.е. не блъскаше. Сега според моя "велик майстор" това били тампони, но това все пак е само предположение
        FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

хаха колега минал сам по този път гарне , тампони ..бях тръгнал да сменям целя заден мост но... така и не намерих.. за това некои да каже как се опрая това да ходя при майсторите да им кажа ,че в днешно време само така се наричат :Д
          Fiat Punto 1.2 75hp 95.

Коментар

да не е това...Момчета от Пловдивско купуват нов руски лекотоварен автомобил ГАЗель, за да развозват домати и краставици от оранжерията си. Добре ама още през първите няколко дни експлоатация установяват, че нещо в каросерията чука - метал върху метал. Неколкократно изпразват всичко отзад, включително се вадят резервни гуми инструменти, проверява се за нещо забравено по ъглите и под черджетата - НИЩО - щом автомобилът потегли и се друсне някъде, почукването започва! Накрая един ден им писва, намират няколко часа свободно време, тиха полянка и един чифт медицински слушалки и докато двама от тях леко разклащат на ръка, то третия лази със слушалките по пода на товарното отделение, за да локализира почукването. След 30-40 минути местоположението на източника на звука е определено с точност до около 15 сантиметра и се оказва ВЪТРЕ в централната, поддържаща каросерията греда (забл.: тая греда представлява профил с приблизително квадратно сечение, образуват от заварката на два други П-образни профила, със страна около 15см). Маркират мястото, връщат се в гаража, вадят ъглошлайф и изрязват едно парче от гредата, колкото да надзърнат вътре. Когато парчето пада, точно насреща му се оказва една гайка - М24 - закрепена на края на къса (към 10-12см) верижка, а другия край на верижката пък е прикапан с лека заварка, къде средата на горната стена на съставната греда. На верижката виси и пластмасов маркер, от тия, дето се слагат по ел-инсталациите и се надписват с неизмиваем туш. На този също има надпис. Прочитат го: Молодец! Нашел! Юнак! Откри я!
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Вече се замислям дали първо да не дам 20-30 лева за диагностика, пък така бих те посаветвал и теб :D Поне за едно си прав днес всички са големи "майстори"Похвали се като разбереш какво е, мисля че ще ми спестиш големи главоболия
              FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

кола

може от много работи да тропа задницата но 4 те ТАМПОНА са най на края по спирачките нещо- барабанитеили болтовете на носача ела на събирането в Неделя може да открием нещо
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

TAIF написа:
                  Вече се замислям дали първо да не дам 20-30 лева за диагностика, пък така бих те посаветвал и теб :D Поне за едно си прав днес всички са големи "майстори"Похвали се като разбереш какво е, мисля че ще ми спестиш големи главоболия
                  колега аз ходих на диагностика за двигатела и сичко е на ред ама не знам къде правят на ходова част..
                  Fiat Punto 1.2 75hp 95.

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                    може от много работи да тропа задницата но 4 те ТАМПОНА са най на края по спирачките нещо- барабанитеили болтовете на носача ела на събирането в Неделя може да открием нещо
                    колега бих дошъл но съм на работа и няма как просто.. и снощи късно пък открих че като натисна спирачките по силно тропането спира ,обаче като отпусна спирачката се чува 1 леко почукване останових че е от спирачка :D
                    Fiat Punto 1.2 75hp 95.

Коментар

хелп де..... колеги
                      Fiat Punto 1.2 75hp 95.

Коментар

Тропане отзад - разбити втулки на амортисьорите.Сменя се целия амортисьор-около 40-50 лева струва и с добри инструменти става за минути.При теб може да тропа хлабава накладка-сваляш гумата,спирачния диск и гледаш.

Коментар

При чукане отзад също така може да е и от лагерите, които се намират в задния мост ( не на колелото ). Ремонтния комплект е около 30-35 лв. за страна, а труда е в зависимост от сервиза и е в рамките на 20-60 лв. На Темпрата съм правил този ремонт, а сега ми предстои и на Пунтото.
                          FIAT PUNTO 1.7 TD
                          CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE

Коментар

а възможно ли е тия лагери да тропат като натискам спирачката повторно ? (примерно натискам стабилно... отпускам и пак натискам и се чува 1 тропане )
                            Fiat Punto 1.2 75hp 95.

Коментар

кола

е само със спирачките няма да е по може на дупки нещо вътре при барабаните е
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X