Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Що е то полуавтоматик ... ?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Що е то полуавтоматик ... ?!

Здравейте,може ли някой карал кола с полуавтоматични скорости да обясни за какво точно става дума - удобно ли е, поврежда ли се лесно такава скоростна кутия и т.н. Доколкото разбрах под полуавтоматик значело само два педала - газ и спирачка но и нормален скоростен лост за ръчни скорости. Просто вкарваш скоростите от лоста директно без да трябва да натискаш педал на съединител (то и няма такъв). За превкючването се грижела някаква машинарийка. Не питам за конкретен модел марка или модел кола а принципно ако някой е карал кола с такъв тип скорости - полуавтоматик, да сподели впечатления. Бих бил много благодарен.

Re: Що е то полуавтоматик ... ?!

Mitko написа:
    Такива са Alfa Romeo Sеlespeed. Виждал съм го и в Lancia Lybra. Доста удобно и приятно приспособление.
    Sеlespeed не е ли алтернативата на Типтроник на Аудитата. И съм чувал, че технологията е била взета директно от Ferrari, но може и да греша.
    "What shall it profit a man, if he should gain the whole world and lose his own soul"
    Кара любимата червена Brava 1,4 12V

Коментар

killertoon написа:
      Mitko написа:
      Такива са Alfa Romeo Sеlespeed. Виждал съм го и в Lancia Lybra. Доста удобно и приятно приспособление.
      Sеlespeed не е ли алтернативата на Типтроник на Аудитата. И съм чувал, че технологията е била взета директно от Ferrari, но може и да греша.
      Ахам, Селеспийд е Ф1 скоростна кутия на Ферари за ежедневна употреба, разработена с "Манети Марели" Обаче се отличава от "типтроник" на ВАГ по практически работата без загуба на ускорение/максимална скорост. По същото време и БМВ правят "СМГ" полуавтоматичната, която е също много сполучлива. За сравнение-време за превключване на скоростите при Ф1 на Мазерати 4200ГТ-80мсек., Астон Мартин Венкуиш-200мсек.

Коментар

имам впечатления от мерцедес А-класа полуавтоматик.(без отказно 80 000 км.градски условия ръчка ) + 70 000 преди това до 150 000 на километража никави проблеми с полуавтоматика ,скоростите се сменят както ти си написал ,само че кефа е страшен .можеш да си изпълваш всички скорости както ти е кеф ,и сменяш без съединител .още по голям кеф за спортно каране .другите впечатления са ми най вече от колата !!!един майстор ми беше казал ,само да не се разваля :D
        фиатче Браво 2.0

Коментар

Bobolin написа:
          Здравейте,може ли някой карал кола с полуавтоматични скорости да обясни за какво точно става дума - удобно ли е, поврежда ли се лесно такава скоростна кутия и т.н. Доколкото разбрах под полуавтоматик значело само два педала - газ и спирачка но и нормален скоростен лост за ръчни скорости. Просто вкарваш скоростите от лоста директно без да трябва да натискаш педал на съединител (то и няма такъв). За превкючването се грижела някаква машинарийка. Не питам за конкретен модел марка или модел кола а принципно ако някой е карал кола с такъв тип скорости - полуавтоматик, да сподели впечатления. Бих бил много благодарен.
          абе колега вземи си с нормални скорости кола колкото по малко е разпространено дадено нещо толкова по малко майстори ще има да го правят и съответно доста скъпо , а до удобството като искаш си вземи нормален автоматик ако ти се кара такава кола
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

Mitko написа:
            Имаше една тема във форума на Алфа какво се получава ако ти се прецака Selespeed кутия. Няма кой да ти я направи. Аз лично бих карал selespeed голям кеф е.
            то и автоматичната кутия като блокира няма кой да я оправи... но пък рядко се случват подобни неща...
            FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Mazgarev написа:
              Mitko написа:
              Имаше една тема във форума на Алфа какво се получава ако ти се прецака Selespeed кутия. Няма кой да ти я направи. Аз лично бих карал selespeed голям кеф е.
              то и автоматичната кутия като блокира няма кой да я оправи... но пък рядко се случват подобни неща...
              автоматика има кой да го оправи ама с частите/дискове и гарнитури/ 1200-1500лв не ти мърдат-а ако се прецака друго тогава вече не знам
              TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
              UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
              X