Здравейте,може ли някой карал кола с полуавтоматични скорости да обясни за какво точно става дума - удобно ли е, поврежда ли се лесно такава скоростна кутия и т.н. Доколкото разбрах под полуавтоматик значело само два педала - газ и спирачка но и нормален скоростен лост за ръчни скорости. Просто вкарваш скоростите от лоста директно без да трябва да натискаш педал на съединител (то и няма такъв). За превкючването се грижела някаква машинарийка. Не питам за конкретен модел марка или модел кола а принципно ако някой е карал кола с такъв тип скорости - полуавтоматик, да сподели впечатления. Бих бил много благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Що е то полуавтоматик ... ?!
Collapse
X
-
Re: Що е то полуавтоматик ... ?!
Mitko написа:Такива са Alfa Romeo Sеlespeed. Виждал съм го и в Lancia Lybra. Доста удобно и приятно приспособление."What shall it profit a man, if he should gain the whole world and lose his own soul"
Кара любимата червена Brava 1,4 12V
-
killertoon написа:Mitko написа:Такива са Alfa Romeo Sеlespeed. Виждал съм го и в Lancia Lybra. Доста удобно и приятно приспособление.
Коментар
-
имам впечатления от мерцедес А-класа полуавтоматик.(без отказно 80 000 км.градски условия ръчка ) + 70 000 преди това до 150 000 на километража никави проблеми с полуавтоматика ,скоростите се сменят както ти си написал ,само че кефа е страшен .можеш да си изпълваш всички скорости както ти е кеф ,и сменяш без съединител .още по голям кеф за спортно каране .другите впечатления са ми най вече от колата !!!един майстор ми беше казал ,само да не се разваля :Dфиатче Браво 2.0
Коментар
-
Bobolin написа:Здравейте,може ли някой карал кола с полуавтоматични скорости да обясни за какво точно става дума - удобно ли е, поврежда ли се лесно такава скоростна кутия и т.н. Доколкото разбрах под полуавтоматик значело само два педала - газ и спирачка но и нормален скоростен лост за ръчни скорости. Просто вкарваш скоростите от лоста директно без да трябва да натискаш педал на съединител (то и няма такъв). За превкючването се грижела някаква машинарийка. Не питам за конкретен модел марка или модел кола а принципно ако някой е карал кола с такъв тип скорости - полуавтоматик, да сподели впечатления. Бих бил много благодарен.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Mitko написа:Имаше една тема във форума на Алфа какво се получава ако ти се прецака Selespeed кутия. Няма кой да ти я направи. Аз лично бих карал selespeed голям кеф е.FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Mazgarev написа:Mitko написа:Имаше една тема във форума на Алфа какво се получава ако ти се прецака Selespeed кутия. Няма кой да ти я направи. Аз лично бих карал selespeed голям кеф е.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар