Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пробка на картера

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пробка на картера

Някой може ли да ми даде размерите и вида на резбата и съответния размер на пробката на картера на двигател 1.8 16V при Bravo/Brava/Mareа. Никъде немога да намеря за да купя, поне да ми врътнат 1 на струг. Благодаря!
    MB 280 S W108 67' - pickUp
    MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
    ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
    Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
    office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Колега какъв е точно проблема с пробката. Да не е превартяла . В такъв случай имаш 2 варянта. 1-во да и сложиш повече силикон зада може да стегне и саответно да се залепи хубаво ( ако не е много превартяла и трябва да бъде много добре почистено!! ) и 2-ро да си намериш пробка от скоростна кутия на лада. тя е конусовидна и се завива на мястото на старата като си прави лека резба в алуминия. Ако ще правиш нова резба на картера за друг диаметар пробка. съветвам те да го свалиш.. но ще ти трябва канали .. и не е толкова лесно колкото изглежда. Зависи все пак с какъв опит си. Поздрави.
    Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
    Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
    Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
    Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

Коментар

Започвам на ново да обесня защото нищо съществено не казах по-горе. Когато сменях маслото на колата, майстора установи, че пробката ми е тапа от ВиК. Самата тапа има по-малка резба и е била сложена с много силикон. Маслото е сменяно в Италиа, от братовчедка ми за последно, ден преди да докара колата. Въртят ми се някакви мисли, че има български пръст в тая работа във въпросният Итал. сервиз. Тя каза, че такива проблеми не е имала. Сигурно са запиляли някъде пробката като са сменяли маслото и така. Обаче след смяната тук в БГ под колата почнаха да се появяват капки, капки, стават петна и малки локвички! Сега се чудя за варианта да сложа такава от лада щом е конусовидна и става?! Да не би да си пр**ба картера ако сложа такава? Пробка никъде нема Ни морги, ни форуми...... Затова исках размерите на тая за да ми направят на струг...

Коментар

Пробка се продава нова в магазина.За последно, когато купувах я платих около 24лв, даже беше и в оригинално пликче на Фиат
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

И аз останах с впечатлението, че пробка се намира лесно. Поне в софийските магазини... ако чак толкова закъсаш се обади на Христо да ти прати от Ямбол! А относно каръшкото изпълнение... имайки предвид, колко мизерии открих по моята кола бих казал, че италианските "майстори" са дори по-мърляви от българските!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Тук в Пловдив само в вносителя не съм ходил да проверя иначе като видя магазин с емблемите на италианки залепени съм питал, но ми казват, че нямат или да чакам за доставка без да ми кажат приблизителна цена..........

Коментар

Suppish написа:
              Тук в Пловдив само в вносителя не съм ходил да проверя иначе като видя магазин с емблемите на италианки залепени съм питал, но ми казват, че нямат или да чакам за доставка без да ми кажат приблизителна цена..........
              Става и от скоростна кутия на Трабант
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Не ме е*авате нали?

Коментар

Коментар

Колега защо ни е да те лъжем... ???? Ако погледнеш по-старите теми ще видиш и моята тема за пробката!
                    Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
                    Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
                    Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
                    Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

Коментар

Suppish написа:
                      Ама какво още да ти се отговаря.Пита ли по магазините дали някой иска да ти прати?Почти съм сигурен, че ще намериш.А ако пък искаш по-точен отговор на въпроса ти, то трябва да е нещо от рода:M18x1.5 L=22 mm
                      A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                      X