Някой може ли да ми даде размерите и вида на резбата и съответния размер на пробката на картера на двигател 1.8 16V при Bravo/Brava/Mareа. Никъде немога да намеря за да купя, поне да ми врътнат 1 на струг. Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пробка на картера
Collapse
X
-
Колега какъв е точно проблема с пробката. Да не е превартяла . В такъв случай имаш 2 варянта. 1-во да и сложиш повече силикон зада може да стегне и саответно да се залепи хубаво ( ако не е много превартяла и трябва да бъде много добре почистено!! ) и 2-ро да си намериш пробка от скоростна кутия на лада. тя е конусовидна и се завива на мястото на старата като си прави лека резба в алуминия. Ако ще правиш нова резба на картера за друг диаметар пробка. съветвам те да го свалиш.. но ще ти трябва канали .. и не е толкова лесно колкото изглежда. Зависи все пак с какъв опит си. Поздрави.Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
-
Започвам на ново да обесня защото нищо съществено не казах по-горе. Когато сменях маслото на колата, майстора установи, че пробката ми е тапа от ВиК. Самата тапа има по-малка резба и е била сложена с много силикон. Маслото е сменяно в Италиа, от братовчедка ми за последно, ден преди да докара колата. Въртят ми се някакви мисли, че има български пръст в тая работа във въпросният Итал. сервиз. Тя каза, че такива проблеми не е имала. Сигурно са запиляли някъде пробката като са сменяли маслото и така. Обаче след смяната тук в БГ под колата почнаха да се появяват капки, капки, стават петна и малки локвички!Сега се чудя за варианта да сложа такава от лада щом е конусовидна и става?! Да не би да си пр**ба картера ако сложа такава? Пробка никъде нема
Ни морги, ни форуми...... Затова исках размерите на тая за да ми направят на струг...
MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
И аз останах с впечатлението, че пробка се намира лесно. Поне в софийските магазини... ако чак толкова закъсаш се обади на Христо да ти прати от Ямбол!А относно каръшкото изпълнение... имайки предвид, колко мизерии открих по моята кола бих казал, че италианските "майстори" са дори по-мърляви от българските!
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Тук в Пловдив само в вносителя не съм ходил да проверя иначе като видя магазин с емблемите на италианки залепени съм питал, но ми казват, че нямат или да чакам за доставка без да ми кажат приблизителна цена..........MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
Suppish написа:Тук в Пловдив само в вносителя не съм ходил да проверя иначе като видя магазин с емблемите на италианки залепени съм питал, но ми казват, че нямат или да чакам за доставка без да ми кажат приблизителна цена..........A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Suppish написа:A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар