Някой може ли да ми даде размерите и вида на резбата и съответния размер на пробката на картера на двигател 1.8 16V при Bravo/Brava/Mareа. Никъде немога да намеря за да купя, поне да ми врътнат 1 на струг. Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пробка на картера
Collapse
X
-
Колега какъв е точно проблема с пробката. Да не е превартяла . В такъв случай имаш 2 варянта. 1-во да и сложиш повече силикон зада може да стегне и саответно да се залепи хубаво ( ако не е много превартяла и трябва да бъде много добре почистено!! ) и 2-ро да си намериш пробка от скоростна кутия на лада. тя е конусовидна и се завива на мястото на старата като си прави лека резба в алуминия. Ако ще правиш нова резба на картера за друг диаметар пробка. съветвам те да го свалиш.. но ще ти трябва канали .. и не е толкова лесно колкото изглежда. Зависи все пак с какъв опит си. Поздрави.Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
-
Започвам на ново да обесня защото нищо съществено не казах по-горе. Когато сменях маслото на колата, майстора установи, че пробката ми е тапа от ВиК. Самата тапа има по-малка резба и е била сложена с много силикон. Маслото е сменяно в Италиа, от братовчедка ми за последно, ден преди да докара колата. Въртят ми се някакви мисли, че има български пръст в тая работа във въпросният Итал. сервиз. Тя каза, че такива проблеми не е имала. Сигурно са запиляли някъде пробката като са сменяли маслото и така. Обаче след смяната тук в БГ под колата почнаха да се появяват капки, капки, стават петна и малки локвички! Сега се чудя за варианта да сложа такава от лада щом е конусовидна и става?! Да не би да си пр**ба картера ако сложа такава? Пробка никъде нема Ни морги, ни форуми...... Затова исках размерите на тая за да ми направят на струг...MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
И аз останах с впечатлението, че пробка се намира лесно. Поне в софийските магазини... ако чак толкова закъсаш се обади на Христо да ти прати от Ямбол! А относно каръшкото изпълнение... имайки предвид, колко мизерии открих по моята кола бих казал, че италианските "майстори" са дори по-мърляви от българските!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Тук в Пловдив само в вносителя не съм ходил да проверя иначе като видя магазин с емблемите на италианки залепени съм питал, но ми казват, че нямат или да чакам за доставка без да ми кажат приблизителна цена..........MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
Suppish написа:Тук в Пловдив само в вносителя не съм ходил да проверя иначе като видя магазин с емблемите на италианки залепени съм питал, но ми казват, че нямат или да чакам за доставка без да ми кажат приблизителна цена..........A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Suppish написа:A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар