Може ли на брава да сложа джанти 4х100 а не 4х98 и какви са проглемите ако го направя ако вобще има такива нека някой който наистина е запознат по тази тема да отговори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Джанти
Collapse
X
-
Основния проблем е, че болтовете не се натоварват равномерно а концентрирано само от външната страна. Макар и само 2мм. разлика, все пак това си е разлика. Съществува риск да се скъсат болтовете при по-сериозен удар на джантата. Също така може и да се саморазвият. Затова се използват ексцентрични болтове. На тях "главата" се мести и обира разликата. Така натоварването си идва както трябва и няма риск. Все пак най-добрия избор е да си намериш джанти на 4х98.
-
Scorpion_BV написа:Основния проблем е, че болтовете не се натоварват равномерно а концентрирано само от външната страна. Макар и само 2мм. разлика, все пак това си е разлика. Съществува риск да се скъсат болтовете при по-сериозен удар на джантата. Също така може и да се саморазвият. Затова се използват ексцентрични болтове. На тях "главата" се мести и обира разликата. Така натоварването си идва както трябва и няма риск. Все пак най-добрия избор е да си намериш джанти на 4х98.
Коментар
-
nickname написа:Scorpion_BV написа:Основния проблем е, че болтовете не се натоварват равномерно а концентрирано само от външната страна. Макар и само 2мм. разлика, все пак това си е разлика. Съществува риск да се скъсат болтовете при по-сериозен удар на джантата. Също така може и да се саморазвият. Затова се използват ексцентрични болтове. На тях "главата" се мести и обира разликата. Така натоварването си идва както трябва и няма риск. Все пак най-добрия избор е да си намериш джанти на 4х98.
Коментар
-
колеги не съм от най-компетентните, обаче знам че скоро ще сменям задна главина защото в момента карам с 3 болта, понеже съм с джанти 4*100 и нямам резба на главината за да се навие болта.АЗ знам че е от джантите.. вие си правете изводите, иначе като цяло проблеми не съм имал (такива от рода да ми тресе и т.н)
Коментар
-
Незнам за браво, аз на пунто съм с 4*100 от доста време и няма проблем.http://vbox7.com/play:53b65925 (rofl) a sega ko e tui neshto :O (rofl)(rofl)(rofl)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар