Suppish написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно браво 1.8 GT
Collapse
X
-
nonamecrew, благодаря ти за съветите, но за съжаление не съм много на ти с колите що се отнася до техническата част и няма да мога да проверя всичко което си написал. Най-лошото е че нямам на кого да разчитам при огледа и заради това мисля да заведа колата на сервиз преди да я купя за да съм поне малко сигурен, че няма да попадна на някой добре прикрит кошер. Но наистина, поне на пръв поглед колицата изглежда много прилична, запазен салон, от вънка почти без забележки, двигателя мърка като котенце и е с два ремуса които и придават доста сериозен вид. Цената която и иска джамбаза е 3000 лева. Виждат ми се малко множко понеже е 97 година имайки в предвид че утре ще ходя да гледам браво 1.6 99 година за 2000 лв
Коментар
-
Колеги извинявам се ако някои неща в мнението ми не са ви допаднали. Карам такъв автомобил и се опитах да отбележа нещата които са ми направили впечатление при мен и при колеги. Това не означава че на това браво което иска да вземе колегата всичко ще е скапано и няма да работи. Всички знаем как стои въпроса с цените на горубляне и се опитах поне с каквото мога да помогна. За двестата километра... патило най-добре знае. Карах форумско Браво 1.8 .. няма да споменавам кое. Колата набираше ди кам 4-5 хиляди оборота и след това започвеше осезаем спад в мощноста. На всичко отгоре вдигаше 140 километра със зор. Както каза колегата не разбира много от коли. А аз сигорно щях да купя въпросното браво ако бях карал като баба... защото като не беше в ръчка нямше никакъв пробем .. а щом го напънеш отказваше.Поздрави.Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
Коментар
-
Suppish написа:а и какъв трябва да си да опитваш да се силиш с кола, която не познаваш и т.н. Направо ти се чудя на акъла, чесно.....Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Коментар
-
bachev написа:Твърдо - Невъзможно ! ГТ е 113 коня... Градско в София ми е 12/100 на мен.. но няма разлика с 1.6(макс 0.5/100). И то гори толколкова. Еко таксата ти е около 180-190. И данъка на 1.6 и 1.8 е еднакъв. Всички 1.8 са ГТбраво 1.6 16v 1997 103hp
колкото повече,толкова повече
Коментар
-
ses написа:bachev написа:Твърдо - Невъзможно ! ГТ е 113 коня... Градско в София ми е 12/100 на мен.. но няма разлика с 1.6(макс 0.5/100). И то гори толколкова. Еко таксата ти е около 180-190. И данъка на 1.6 и 1.8 е еднакъв. Всички 1.8 са ГТMB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
От три дни карам 1.6 мотор и за сега мога да кажа, че съм доволен, въпреки че нямам кой знае колко стаж на този автомобил. Но за 1.2 мога да те посъветвам да не си взимаш. Дори и да си спокоен човек, този двигател е за жена. Поне аз така смятам от личен опит. Карал съм и 1.8. Много дърпа, но и доста харчи. Аз лично се спрях на 1.6, защото по принцип се води най-здравия мотор, но де факто нищо не се знае. Като гледаш съответната кола я сотави да поработи малко, след като си я запалил и на студен двигател си й подал рязко газ, за да видиш дали забива. Без да я караш, няма как да разбереш има ли и нещо по окачването. Хубаво е да завъртиш и волана напълно и в двете посоки, за да чуеш дали ще има почукване. Също така се ослушвай за почукване от двигателя. Принципно не е проблем, но пък ако трябва да го оправяш, за да не се чува - поне 600 лева. Успех.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
Колега от форума ми е братовчед. той кара 1.8 от там и аз го харесах много от гледна точка на цени на консумативи, разход, вървене... Като тарсих браво дори не съм се и спирал на друг двигател.Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Коментар
-
svetkos_ написа:От три дни карам 1.6 мотор и за сега мога да кажа, че съм доволен, въпреки че нямам кой знае колко стаж на този автомобил. Но за 1.2 мога да те посъветвам да не си взимаш. Дори и да си спокоен човек, този двигател е за жена. Поне аз така смятам от личен опит. Карал съм и 1.8. Много дърпа, но и доста харчи. Аз лично се спрях на 1.6, защото по принцип се води най-здравия мотор, но де факто нищо не се знае. Като гледаш съответната кола я сотави да поработи малко, след като си я запалил и на студен двигател си й подал рязко газ, за да видиш дали забива. Без да я караш, няма как да разбереш има ли и нещо по окачването. Хубаво е да завъртиш и волана напълно и в двете посоки, за да чуеш дали ще има почукване. Също така се ослушвай за почукване от двигателя. Принципно не е проблем, но пък ако трябва да го оправяш, за да не се чува - поне 600 лева. Успех.MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
Вярно, че 10 к.с не са голяма разлика, но и аз бих избрал 1.8/16 пред 1.6/16. На въпроса кой е по-надежден не мога да дам отговор, но за почти 2г. и 24000 км. с майто "Браво" 1.6 не съм имал никакви проблеми с мотора. Като архитектура 1.8 смятам ,че е по-модерен. При 1.6 не ми харесва разположението на всукателния колектор- точно зад радиатора. Но най-важното е да се купи запазен автомобил- независимо дали 1.6 или 1.8.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
Все пак колеги помислете ФИАТ какви мощности вадят от 1.8.. при купето, пунто мк2, ланча са 131 К.С !!! На нас с Браво 1.8 са ни спестили вариатора и получаваме едва 113 коня... но за сметка на това(поне според мен) удалжаване живота на двигателя.Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Коментар
-
u_bo
nonamecrew написа:Колеги извинявам се ако някои неща в мнението ми не са ви допаднали. Карам такъв автомобил и се опитах да отбележа нещата които са ми направили впечатление при мен и при колеги. Това не означава че на това браво което иска да вземе колегата всичко ще е скапано и няма да работи. Всички знаем как стои въпроса с цените на горубляне и се опитах поне с каквото мога да помогна. За двестата километра... патило най-добре знае. Карах форумско Браво 1.8 .. няма да споменавам кое. Колата набираше ди кам 4-5 хиляди оборота и след това започвеше осезаем спад в мощноста. На всичко отгоре вдигаше 140 километра със зор. Както каза колегата не разбира много от коли. А аз сигорно щях да купя въпросното браво ако бях карал като баба... защото като не беше в ръчка нямше никакъв пробем .. а щом го напънеш отказваше.Поздрави.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар