Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с чистачките

Имам един интересен проблем.Незнам дали точно тук му е мястото но ..... Карам Фиат Типо 94год.Задната чистачка ми стой в ляво положение.когато я припомпя да пръсне препарат тя прави оборот до крайно дясно положение пръска препарат на десния стоп и се връща на сухо.Предните чистачки пък трябва да да ги припомпам поне 5 6 пъти докато пръсне леко на прозореца.Какво да правя?
    Нека Спрем Войната По Пътищата !!!
    http://forum.fiat-bg.org/profile.php...profile&u=8539

Re: Проблем с чистачките

super_s написа:
    Имам един интересен проблем.Незнам дали точно тук му е мястото но ..... Карам Фиат Типо 94год.Задната чистачка ми стой в ляво положение.когато я припомпя да пръсне препарат тя прави оборот до крайно дясно положение пръска препарат на десния стоп и се връща на сухо.Предните чистачки пък трябва да да ги припомпам поне 5 6 пъти докато пръсне леко на прозореца.Какво да правя?
    виж си маркучите да неби да има спукан или от трпътниците и двупътниците от тях да тече
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

прегледай маркучетата за теч. след това ръчката на волана, с която помпаш. и накрая помпата за водата
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

При мене, като реша да измия предното стъкло, помпичката пръска вода върху стъклото, но чистачката не тръгва автоматично. Трябва да я пусна ръчно. Нормално ли е това?
        Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Има едно клапанче за отзад... двупътно.. смени го! За отпред обаче мисля че клапана е в самата помпичка. Защото аз имах същия проблем смених помпичката и се оправи! И да не е нормално да не се пускат чистачките! При мен понякога се пускат, понякога не... не мога да хвана зависимоста!
          ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

zim написа:
            При мене, като реша да измия предното стъкло, помпичката пръска вода върху стъклото, но чистачката не тръгва автоматично. Трябва да я пусна ръчно. Нормално ли е това?
            Да, това е нормално. На всички от серията Браво/а е така.

Коментар

Като че ли не трябва да има зависимост. Досега всички коли които съм имал, при измиване (предно или задно стъкло) чистачките се задействат автоматично. Може би някъде не прави добър контакт,най вероятно в куплунга на лоста. Надявам се някой който е на ти с елсхемите да подскаже.
              Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Докато пишех по-горното съобщение, ogi28b е отговорил. Благодаря му за отговора.
                Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

до Executer

Executer ниамам си и на идеиа каде се намира това клапанче за отзад можеш ли да подскажеш
                  Нека Спрем Войната По Пътищата !!!
                  http://forum.fiat-bg.org/profile.php...profile&u=8539

Коментар

ogi28b написа:
                    zim написа:
                    Изглежда не би трябвало да е нормално. Днес се зачетох в мануала на Браво/а и за предните чистачки пише следното:Windscreen washerWhen the right stalk unit lever is moved towards the driver, the windscreen washer pump is supplied.When the lever is released, the pump stops while the windscreen wiper remains on for about four secondsto finish wiping the window.т.е. чистачките би трябвало да се включат автоматично и да работят около 4 сек. след спиране на помпата. Поне така го разбирам.
                    Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

ogi28b написа:
                      zim написа:
                      При мен предните не сработват хавтоматично,но задната да,т.е. при натискане на лостчето напред, чистачката пръска вода и едновременно с това се движи.
                      Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
                      ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
                      ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
                      ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

Zim, Браво за усилията. Това е една от грешките в книгите. Друга грешка е че турбината на JTD 105 е с променлива геометрия. Да, ама не е. Така че имай ми доверие, ровил съм и аз да търся истината. Разгледай из основи свързването на чистачките в конзолата с лостовете, и разгледай една марейска схема, и ще разбереш защо е така. Така си е - при браво и брава. Задната сси е задна, тя си се задвижва един цикъл, когато пръснеш вода.

Коментар

ogi28b написа:
                          Zim, Браво за усилията. Това е една от грешките в книгите. Друга грешка е че турбината на JTD 105 е с променлива геометрия. Да, ама не е. Така че имай ми доверие, ровил съм и аз да търся истината. Разгледай из основи свързването на чистачките в конзолата с лостовете, и разгледай една марейска схема, и ще разбереш защо е така. Така си е - при браво и брава. Задната сси е задна, тя си се задвижва един цикъл, когато пръснеш вода.
                          ОК. Важно е да няма съмнения.
                          Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Executer написа:
                            Има едно клапанче за отзад... двупътно.. смени го! За отпред обаче мисля че клапана е в самата помпичка. Защото аз имах същия проблем смених помпичката и се оправи! И да не е нормално да не се пускат чистачките! При мен понякога се пускат, понякога не... не мога да хвана зависимоста!
                            Да, но има и още едно под предния капак У-образно, от него тръгва водата за двете цифки на предния капак. Когато пръскаш на задното стъкло, клапанчето за предното не позволява да се върне течноста обратно към помпата и обрано - когато пръскаш на предното - клапанчето за задното прави същото. Това е така, защото като пръскаш отпред помпата върти в едната посока, и съответно в другата за задното стъкло.
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                            X