До сега с Филтри MANN не съм имал проблеми - говоря за период от 2 години на зад, до сега. Колегите ми също ползват само тях и не са имали грижи. Ако решите да взимате такъв ф-р. драснете на лични да ви кажа от къде, да не менте.На кофти филтрите може и да не сработи това клапанче. MANN филтрите имат два клапана, което ги прави доста предпочитани.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изхвърля масло от уплътнението на масления филтър
Collapse
X
-
Клапана по принцип е за да не се връща маслото от магистралите долу в картера-т.е като се запали колата по-лесно да се качва маслото до движещите се части и да се избягва сухото триене. Някои филтри обаче нямат такъв клапан,затова аз като купувам ги проверявам за такова нещо.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Клапана по принцип е за да не се връща маслото от магистралите долу в картера-т.е като се запали колата по-лесно да се качва маслото до движещите се части и да се избягва сухото триене. Някои филтри обаче нямат такъв клапан,затова аз като купувам ги проверявам за такова нещо.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Свалих филтъра и огледах.Това е снимка на леглото дето е на блокаhttp://195.149.248.189:8080/2009-07-....jpgНякой може ли да ми обясни маслото след като влезе през централния отвор в филтъра после как се връща обратно в двигателя защото не виждам никакви дупки освен тръбичката в центъра????http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Ъ.... хвърли ме в тъча. Около централния отвор има един кафеникав пръстен. Това да не би да са някакви наслоявания върху отворите или просто този филтър прекарва маслото от някакви скрити отвори...Едит: много съм прост - ти си написал леглото на филтъра, а аз разбрах, че това е самия филтър сниман вертикално отгоре... Горното може да не се чете.
Коментар
-
Airfan написа:Ъ.... хвърли ме в тъча. Около централния отвор има един кафеникав пръстен. Това да не би да са някакви наслоявания върху отворите или просто този филтър прекарва маслото от някакви скрити отвори...Едит: много съм прост - ти си написал леглото на филтъра, а аз разбрах, че това е самия филтър сниман вертикално отгоре... Горното може да не се чете.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Нещо някъде има запушено. Не е възможно да е по-този начин. Ако това което се вижда на снимките са отлагания, те са запушили маслената магистрала. Ако наистина има такова запушване моля колегата да сподели с какво масло е карал. И моя съвет е да не го ползва вече.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
infineon написа:Airfan написа:Ъ.... хвърли ме в тъча. Около централния отвор има един кафеникав пръстен. Това да не би да са някакви наслоявания върху отворите или просто този филтър прекарва маслото от някакви скрити отвори...Едит: много съм прост - ти си написал леглото на филтъра, а аз разбрах, че това е самия филтър сниман вертикално отгоре... Горното може да не се чете.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар