Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем ли е варирането на обороти при студен двигател!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, говорих със сервиза и ще ходя днес за евентуални настройки, но след моето обяснени по телефона ми казаха, че можело проблема да идва от стъпковото моторче. Та въпроса ми е възможно ли е това, след като пробвах на бензин и чистене на грешките натрупани в компютъра и всичко си беше ОК. Съответно проблема остава в настройки ? Интересувам се понеже ако почнат да пипат ще ми искат и пари
    Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
    Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

отговориха ти няколко колеги,че проблема ти е всеизвестен и е от настройки на ГИ.щом ти се дават излишни пари за МПХ - оки , твои са си Пиши после какво са ти казвали майсторите.

Коментар

Не съм дал Ходих и след обстойно обяснение какъв ми е проблема пипаха само по настройките. Първо на място със запален мотор , после в движение. Цъка там на гас, после на бензин, сравнявя, променя.... Променихме някой и сейвнахме :П Та сега ще видим като покарам и най-вече като изстине колата какво ще стане при запалване
        Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Филма продължава След настройките оборотите вече не варират при запалване. Сега вече при студен двигател, колата направо гасне Чак сле 2-ри-3-ти път като изгасне при 4-тия пали нормално... Ясна е работата, че е от настройките, но къде да отида да ми ги направят ;( Знам че някой колеги във форума си ги правят сами, ако може някой да помогне ще съм много благодарен.
          Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Ами моя съвет е следния: отиваш пак при тея дето са ти сложили ГИ-то и пак ти правят настройки, караш няколко дена и ако трябва пак отиваш и така няколко пъти ако трябва докато ги нацелят - не се притеснявай да им досаждаш, ти си си в правото да изискваш качествена услуга. Ако са некадърни и не могат да ги направят тея настройки, то трябва да ти върнат парите и да си демонтират уредбата - е... ги в майсторите Off: това на аватара да не са жена ти и нейната приятелка? :D
            Brava 1.2, 16V, 2000
            Ex: Golf 2, 1.3

Коментар

pazdir написа:
              Ами моя съвет е следния: отиваш пак при тея дето са ти сложили ГИ-то и пак ти правят настройки, караш няколко дена и ако трябва пак отиваш и така няколко пъти ако трябва докато ги нацелят - не се притеснявай да им досаждаш, ти си си в правото да изискваш качествена услуга. Ако са некадърни и не могат да ги направят тея настройки, то трябва да ти върнат парите и да си демонтират уредбата - е... ги в майсторите Off: това на аватара да не са жена ти и нейната приятелка? :D
              Лошото е че сервиза е в Долни Богоров, а до там са ми 30 км. + винетката, която нямам = на излишни пари. По-добре да си платя на някой сигурен, който ще ми ги направи качествено...пп. Приятелката ми и сестра и Бъзикам се естествено Нямам идея даже кои са
              Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Някой за настройчици
                Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

bachev написа:
                  Честно казано ме е страх дда ходя при тея да не ми осерът повече положението :П
                  Ти вече си го осрал достатъчно като си поставил ГИ на колата си.Мой съвет: не си давай парите по майстори,защото няма да го оправиш,ами карай и се прави че не забелязваш дефектите на бензин.С настройки само се преместваш от един дефект на друг.Докъто си с ГИ на бензин винаги ше си с дефекти.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                    bachev написа:
                    Ти вече си го осрал достатъчно като си поставил ГИ на колата си.Мой съвет: не си давай парите по майстори,защото няма да го оправиш,ами карай и се прави че не забелязваш дефектите на бензин.С настройки само се преместваш от един дефект на друг.Докъто си с ГИ на бензин винаги ше си с дефекти.
                    Колега, проблем при бензина няма. Прочети цялата тема и ще ти стане ясно. Въпреки че пали на бензин гасненето е от настройките на газовата уредба.
                    Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

bachev написа:
                      Stefan Hadjov написа:
                      bachev написа:
                      Колега, проблем при бензина няма. Прочети цялата тема и ще ти стане ясно. Въпреки че пали на бензин гасненето е от настройките на газовата уредба.
                      Kak да нямаш проблеми на бензин,виж какво си налписъл: "Колеги, от както сложих газовия инжекцион имам следния проблем. Сутрин, когато е студена колата, като запаля първите около 5-10 до 15 секунди оборотите ми варират от 300 до 800-900, след това явно автоматичния смукач (или каквото е там) включва със закъснение и кача 1,5 оборота докато загрее и падне м/у 800 и 900."

Коментар

колега, не ми стана ясно с кой ДВГ си? ако си с 1.6 - има лоши новини за тебе - виж в тематаhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...Стефане, ти си като Марк Порции Катон Старши и неговото "Carthaginem esse delendam"

Коментар

u_bo написа:
                          колега, не ми стана ясно с кой ДВГ си? ако си с 1.6 - има лоши новини за тебе - виж в тематаhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...Стефане, ти си като Марк Порции Катон Старши и неговото "Carthaginem esse delendam"
                          Ще споделя нещо с теб,понеже си голям любител на газта и си ми симпатичен.Имам наблюдения на различни ГИ.Не че се занимавам с тях а от любопитство.Като че ли най малко проблеми на бензин създават ГИ Stefanelli.Да не помислиш че аз съм го измислил.........и му правя реклама.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                            Ще споделя нещо с теб,понеже си голям любител на газта и си ми симпатичен.Имам наблюдения на различни ГИ.Не че се занимавам с тях а от любопитство.Като че ли най малко проблеми на бензин създават ГИ Stefanelli.Да не помислиш че аз съм го измислил.........и му правя реклама.
                            Доживяхме колегата Хаджов да си признае Отдавна подозирахме че с АГУ си имат взаими симпатии а той да вземе да ни потвърди съмненията Колеги сега вече истината като излезе наяве г-н Хаджов ще започне и да помага а не само да ни хока :D :D
                            F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
                            F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

всъщност колегата Хаджов , доста помага, но и хока де

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                                bachev написа:
                                Stefan Hadjov написа:
                                bachev написа:
                                Kak да нямаш проблеми на бензин,виж какво си налписъл: "Колеги, от както сложих газовия инжекцион имам следния проблем. Сутрин, когато е студена колата, като запаля първите около 5-10 до 15 секунди оборотите ми варират от 300 до 800-900, след това явно автоматичния смукач (или каквото е там) включва със закъснение и кача 1,5 оборота докато загрее и падне м/у 800 и 900."
                                Да проблема е на бензин при запалването, но имам в предвит, че самия той идва от настройките на ГИ. Когато изчистя грешките от компютъра и изключа ГИ (демек карам на бензин само) проблеми няма нито при запалване нито в движение.
                                Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Working...
                                X