Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем ли е варирането на обороти при студен двигател!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем ли е варирането на обороти при студен двигател!

Колеги, от както сложих газовия инжекцион имам следния проблем. Сутрин, когато е студена колата, като запаля първите около 5-10 до 15 секунди оборотите ми варират от 300 до 800-900, след това явно автоматичния смукач (или каквото е там) включва със закъснение и кача 1,5 оборота докато загрее и падне м/у 800 и 900. След като загрее двигателят няма проблеми. Този проблем започна 1 седмица след като сложих газов инжекцион. Колата не гасне, но се дави, имам съмнения, че зимата ще имам по-големи проблеми. Някой ако има идеи да помага. Горивния филтър съм го сменял скоро.Поздрави,
    Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
    Lancia Lybra 1.8 131Hp

Никой ли незна колеги ? От вчера чакам някой да даде мнение Yellow_Flash_Colorz_PDT_32
    Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Остави колата на бензин. Откачи акумулатора за 2 часа. След това го закачи и запали колата и я остави да работи 10мин място без да я форсираш. На бензин. След това я покарай на бензин и виж на следващата сутрин дали ще го има проблема. Не включвай на газ...
      Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
      Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
      FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
      Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Колега точно преди да прочета поста ти, братовчед ми каза да направя същото ама 1 към 1 с това което ти казваш. Според него ако на сутринта нямам проблем следователно са ми направили или настроили там незнам какво да е по богата сместа от колкото трябва и да ходя при газаджиите да ми оправят настройките. И ти ли мислиш така ?
        Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

С ГИ съм FOBOS, също като твоя до колкото виждам от подписа ти.
          Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

За настройка на газовата си - 99%. Преди да сложиш ГИ-то не ти ли правеше този проблем?
            Brava 1.2, 16V, 2000
            Ex: Golf 2, 1.3

Коментар

pazdir написа:
              За настройка на газовата си - 99%. Преди да сложиш ГИ-то не ти ли правеше този проблем?
              Не Ама до колкото съм чувал те пускат автоматични настройки на компютъра на газовата, който от своя страна взима тези на компютара на бензина... Ама определено нещо не е в ред. Честно казано ме е страх дда ходя при тея да не ми осерът повече положението :П
              Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

айдее още един с Фобос в Сф със проблеми от настройката....така и не се намери един газ сервиз от Сф за Фобос - да е събрал положителни отзиви.

Коментар

u_bo написа:
                  айдее още един с Фобос в Сф със проблеми от настройката....така и не се намери един газ сервиз от Сф за Фобос - да е събрал положителни отзиви.
                  Е всъщност моя проблем не е кой знае какъв. Работи си нормало през другото време, освен посоченото в 1-вия пост. Ако си запознат кажи как са си решили другите с проблемните настройки проблемите ?
                  Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Колега, сам няма да можеш да си решиш проблема - по темата има писано много, особено в раздел "Газови и метанови уредби". Трябва ти кадърен газаджия, който може да ти направи настройките, може да се наложи да ходиш няколко пъти за настройки.
                    Brava 1.2, 16V, 2000

Коментар

pazdir написа:
                      Колега, сам няма да можеш да си решиш проблема - по темата има писано много, особено в раздел "Газови и метанови уредби". Трябва ти кадърен газаджия, който може да ти направи настройките, може да се наложи да ходиш няколко пъти за настройки.
                      Ужас :П Тея Фобос Газ са в Долни богоров чак :П Понеделник заминавам за Добрич по работа и като се върна ще ходя да се разправям бтв който ме види черпя бира :О
                      Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

bachev написа:
                        pazdir написа:
                        Ужас :П Тея Фобос Газ са в Долни богоров чак :П Понеделник заминавам за Добрич по работа и като се върна ще ходя да се разправям бтв който ме види черпя бира :О
                        виж колегата Atanas71 , той сам си човърка Фобос-а,а за Добрич - знам че и там слагат Фобос - но отзиви нямам

Коментар

MadHead написа:
                          Остави колата на бензин. Откачи акумулатора за 2 часа. След това го закачи и запали колата и я остави да работи 10мин място без да я форсираш. На бензин. След това я покарай на бензин и виж на следващата сутрин дали ще го има проблема. Не включвай на газ...
                          Мисията изпълнена. Без да карам 1 ден на бензин. Понеже бях нощна смяна снощи заплих и изключих газовата. Оставих колата да поработи 10 мин. само на бензин. Изгасих и махнах клемата на акомулатора. Днес на съмване сложих клемата. Паля и 1-вия път угасна веднага, явно неможа да разбере за кво става на въпрос. 2-рия път запали без проблем и оборотите директно си скочиха на 1,200-1,300. Изгасих , пак запалих - без проблем. Сега минавам на газ пак и ако утре сутрин пак се дави и оборотите варират, отивам при газаджиите да кажа че сместа е богата НЪЛ ТЪЙ ?
                          Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Според мен сместа е бедна - поне според това, което описваш, ама нека и другите колеги си кажат мнението.
                            Brava 1.2, 16V, 2000

Коментар

Бедна или богата...едва ли можем да отгатнем току така. Ще ти трябва настройка на ГИ със сигурност. Въпросът е че колкото и да я настройват никога няма да върви на бензин така, както е вървяла преди. С тази адаптация е кофти ситуацията при италианските автомобили. Едно е сигурно - трябва да се настрои поне да пали и работи някак си до превключването на газ. При мен след последнта настройка е горе долу добре. Никога не съм имал грижи с палене, но след като потегля на бензин беше доста мудна. След настройките ...бива горе долу, но в някои оборотни диапазони пак си се чуди какво да прави. Виж като включи на газ и си е самолет...
                              Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
                              Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
                              FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000