Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

нещо ми похлопва отзад а и имам проблем с ръчната

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

нещо ми похлопва отзад а и имам проблем с ръчната

здравейте, колеги.последните няколко дни чувам един странен звук откъм задната лява част и то само когато минавам през неравности. звукът е като похлопване, но не ми звучи на метал, по-скоро като на пластмаса хлопането стана след като си сменях задните говорители на кората и си помислих, че не съм прибрал добре седалките. проверих всичко, даже извадих всичко от багажника, махнах кората (като сложиш по-тежки говорители на кората и тя почва да хлопа), но звука не изчезна. когато обаче слязох от колата и реших да я разклатя, да видя дали ще чуя нещо като съм на място и чух друг притенснителен шум от задното ляво колело - когато е дръпната ръчната и разклатя колата се чува някакво гадно стържене, а при спусната ръчна нищо не се чува... понеже нищо не разбирам от автомобили, има ли шанс двата звука да са свързани?колата е брава 1.6

Не съм съвсем сигурен,но както го описваш ми се струва че имаш спукана или счупена задна накладка.Отвори барабана и виж какво им е състоянието.Може и само да са износени и затова да чуваш стържене при дръпната ръчна.

Коментар

Като е дръпната ръчната и е на наклон колата като я клатушкаш и леко изтърва спирачката затова се чува и стърженето, ако всичко ти е здраво отзад по ходовата част, остават само пластмасариите вътре и седалката, иначе пукане се чува от разбит лагер на носача отзад.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

общо взето, ще изкарам всичко, което се подвизава в багажника - кори-мори, гуми-муми, пожарогасители-можарогасители и ще слушаме. ако не ще ходим на доктор... ама мамка му и кинти! все се обеждавам, че техниката (и колата) се чупят ВИНАГИ когато си най-зле с парите, по възможност в събота следобед, така че и да намериш пари, нищо да не успееш да ремонтираш поне 2-3 дни!

Коментар

Ко стана с проблема? Откри ли какво смущава спокойствието ти?

Коментар

тези дни ще е. нямам свободно време пък и тази седмица нямам пари за ремонти. за сега не я карам, да не я прецакам допълнително (добре че работя на 5 мин от нас). също забелязах, че като е паркирана на абсолютно равно място, колата стои леко под наклон, откъм страната, откъдето похлопва... стискайте палци да е нещо евтино!

Коментар

също забелязах, че като е паркирана на абсолютно равно място, колата стои леко под наклон, откъм страната, откъдето похлопва...
              Минали ти през главата да провериш за счупена пружина?Ако ти е разбит лагер като разклатиш гумата с крак ще чуеш почукване и ще осетиш малък луфт.
              FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

реших си проблема!!!! направо съм изумен от способностите на италианските инжинери!седалките бяха, тяхната ма*ка! оказа се, че когато си закрепил добре задните седалки и хлопат... това ми го каза един познат с браво. откачих седалките, наклоних ги напред - и нека бъде тишина! и този път се разминах с майсторите!

Коментар

Working...
                X