Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ел. фарове, питане?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Ел. фарове, питане?

val_mcrae написа:
    Колеги, дали всички моторчета за движението на фаровете от Фиат са еднакви? От доста време ми отказаха да работят, а чак днес намерих време да ги разглобя и се оказа че има някакъв резистор или нещо подобно (много не разбирам от електротехника) изгорял. Около него по платката всичко е черно и опушено. Оказа се че двата ел. фара са сварзани последователно и когато единия откаже и другия спира, но когато е изключен(изолиран) неработещия другия работи както и да е да не ви занимавам повече с глупости. Бихте ли ми казали дали са заменяеми с други такива платки или ще трябва да поръчам VALEO и да се израся яко??? Утре ще пусна снимки на машинките!
    val_mcrae, имаш лично!

Коментар

IvoMarea написа:
      Не съм запознат точно с фарове Bosch, защото моите са Valeo. Но съм почти сигурен, че принципът им на действие е абсолютно еднакъв. По принцип издават шум когато се извършва тази регулация от копчето с положения 0-1-2-3. Но фаровете при мен могат да се местят само когато съм включил на къси (габарити не вършат работа). Освен това "инсталираният човек" трябва да гледа само късите светлини, защото само те се регулират, дългите са си постоянно регулирани. На мен ми се беше случило след смяна на крушките на фаровете да се чува шум, но единият фар беше запецнал и не можеше да се движи, само се мъчеше моторчето. Та го разглобих и видях, че малко съм притиснал фасунгата на крушката с пластмасовото капаче. Отвори и ти твоите пластмасови капачета - възможно е някъде да си ги натиснал и механизмът да няма възможност за движение.
      Благодаря за съвета, ще го пробвам като се стопли на пролет.Най-странното при мен е, че звуци от моторчетата се чуват (съответно се вижда, че нещо мърда) само когато фаровете са абсолютно изключени. Т.е. при габарити, къси, дълги ефекта е абсолютно нулев! Което ме навежда на мисълта, че някой нещо е пипал по кабелите и електрониката, и е побългарявал (или поиталианчвал ) нещата.
      Lancia Dedra '96 / 1.8 LS (16V 113 hp 182А2000)

Коментар

Working...
      X