Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има леко забавяне при ниските обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има леко забавяне при ниските обороти

Току що прочетох една тема на колега при, който оборотите се сваляли много бавно. При мен няма такъв проблем, но при подаване на газ на свободна или при тръгване на първа има леко забавяне. В смисъл такъв, че може би една секунда след като натисна педала на газта тогава се вдигат. Не е от въздушният филтър. И със стария и с новият прави така. Казаха ми, че може би е от горивният филтър, него не съм го сменял никога, купих колата преди една година. А също така от темата разбрах, че имало някакво стъпково моторче, може ли да е от него, аз дори незнам дали имам такова Колата е Пунто МК2, само на бензин..ако има някакво значение...Не го обясних добре, но се надявам да сте ме разбрали...Поздрави

Ми смени горивния, ако колатга има такъв
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Колега колата ти има ли газова уредба?Ако да-90% съм сигурен че са зцапани дюзи на инжекторите.
      Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!

Фиат Браво:1,6V 103hp 1996

Коментар

загряла кола придърпва на ниски от свещи и кабели !
        Bravo GT 1.8

Коментар

cveteca написа:
          Колега колата ти има ли газова уредба?Ако да-90% съм сигурен че са зцапани дюзи на инжекторите.
          Няма газ, написъл съм го и по горе...Едва ли е от дюзи на инжектора...това е само като дам по рязко газ..постепенно няма никъкви проблеми. Четох, че ако на 4000хил. оборота на 3-та скорост, ако няма някакво придърпване, прекъсване...няма проблеми с дюзи, инжектори и т.н...При мен няма нищо на тези обороти на 3-та. А колко е вярно това което написъх по горе само компетентен човек може да каже.

Коментар

zloben9000 написа:
            загряла кола придърпва на ниски от свещи и кабели !
            Тя не придърпва

Коментар

-

И аз имам същия "проблем" и забелязах това откакто ме бутнаха а ме удариха в задната част /едва ли има нещо общо. Ще следя с интерес тази тема.
              http://vbox7.com/play:53b65925 (rofl) a sega ko e tui neshto :O (rofl)(rofl)(rofl)

Коментар

Хайде някой да каже от какво може да е и какво трябва да се направи... Имам ли изобщо горивен филтър, мога ли сам да го сменя, че нямам пари за пишмян майстори..???

Коментар

Колега тоя дефект на бравото съм го борил сума време- имаше забавено вдигане на оборотите- смених и направих доста неща и сега е без грешка, та може да погледнеш свещи,кабели, евентуално горивен филтър (макар,че май нямаш), при 1.6 моторите има стъпков мотор от който също зависи това нещо, при тебе незнам как е реализирано на практика , дроселовата клапа натрупва боклуци и аз ползвам един много добър спрей за това. Та от такива неща зависи рязкото вдигане на оборотите
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Колега..колега браво, че си се приборил с това, само, че ти ми изреди толкова неща, че ако тръгна да ги сменям къде ще му излезе края Как мога да разбера дали имам стъпков мотор и горивен филтър???

Коментар

То,че имаш стъпков мотор имаш ама при тебе беше от тоя дето е калибриран с дроселовата клапа заедно.В ахм-а излизат някакви горивни филтри за твоя мотор ама дали са правилни някой по-запознат може да каже.
                      Фиат Крома 1.9 16v+
                      Фиат Браво 1.6 16v
                      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

помощ....

Коментар

Има достатъчно компетентни хора в този форум, защо не искате да ми помогнете? ;(

Коментар

Дебитомер за смяна/почистване или TPS потенциометър.
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Това 2-рото какво е?

Коментар

Working...
                              X