Колеги днес за пореден път ми беше споменато да внимавам с тоя двигател, заради проблем със запушването на магистралите за маслото, от там - лошо смазване и повреда на разпределителния вал. Дори човека в магазина на Стамболийски ми каза че продавал средно по два-три вала на месец, и ми спомена че се презаквали някакви гумички и от там ставала тая беля с омасляването...Някой може ли да даде повече инфо за това - за тия магистрали, гумички и прочие, та да се вземат някакви мерки преди да се стигне до смяна на вала?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За мотор 1.4 12V - Браво и Брава...
Collapse
X
-
За мотор 1.4 12V - Браво и Брава...
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.orgЕтикети: –
-
Re: За мотор 1.4 12V - Браво и Брава...
zgabrovski написа:Колеги днес за пореден път ми беше споменато да внимавам с тоя двигател, заради проблем със запушването на магистралите за маслото, от там - лошо смазване и повреда на разпределителния вал. Дори човека в магазина на Стамболийски ми каза че продавал средно по два-три вала на месец, и ми спомена че се презаквали някакви гумички и от там ставала тая беля с омасляването...Някой може ли да даде повече инфо за това - за тия магистрали, гумички и прочие, та да се вземат някакви мерки преди да се стигне до смяна на вала?FIAT BRAVO 1.6 16V
-
Да и на мен това ми препоръчаха, и ще го направя при следващата смяна на маслото.Все пак някой дали знае нещо за тия гумички? Човека в магазина каза че са 8 и било добре да се сменят, вместо после вал и ремонт за около 500 лв...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
В момента колата ми Bravo 1.4 е на майстор. Причината е точно такава! За съжаление трябва да призная, че маслената магистрала точно на тоя двигател е решена по не най-добрият начин. Казвам го с претенциите да съм техничар, макар и познанията ми да не са големи по отношение на двигателите. Чрез въпросните гумички Маслената магистрала захранва с масло Маслените повдигачи. Мазането на Разпределителния вал - по същата. При запушване е ясно, че вала не се маже както трябва. Отворите там са 0.5-0.6. Другото лошо е, че при нагари в маслото при нередовна смяна е възможно да се запушат и Маслените повдигачи. Блокират и не се знае вече дали при изпадането си кобилица няма да отчупи парче от главата (това ми себе случило на мен) или кави други щети да донесе. Моето мнение за гумичките е, че при около 20000 или 2 години трябва да бъдат подменяни. Така може да се гарантира постъпващото налягане към Маслените повдигачи да е в норма. За редовна смяна на масло - няма просто какво да кажа! Иначе двигателя е страхотен.Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996
Коментар
-
Маслото го сменям в норма, а колата се кара на газ. На газ е била и в Итралия. Това оказва ли някакво влияние?И още - смяната на тея гумички лесно ли става и нужен ли е специален сервиз?А как се диагностицира тоя проблем - вижда се някакси с просто око че няма омазване или какво?И дали би имало полза ако при следващата смяна на маслото се направи промиване на мотора с някаква добавка?Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Коментар
-
zgabrovski написа:Маслото го сменям в норма, а колата се кара на газ. На газ е била и в Итралия. Това оказва ли някакво влияние?И още - смяната на тея гумички лесно ли става и нужен ли е специален сервиз?А как се диагностицира тоя проблем - вижда се някакси с просто око че няма омазване или какво?И дали би имало полза ако при следващата смяна на маслото се направи промиване на мотора с някаква добавка?SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Някой знае ли за тоя мотор по запалителната система дали бобините са с вграден комутатор, или ако не са да е със датчик на Хол?Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар