Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за ламбда сонда

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Shefy написа:
    Какъв е тоя пиниз с корисилин-а? Няма ли да я повреди ?
    Едва ли има такава опасност, като се има впредвид в какви условия работи, а от друга страна и без това е неработеща и в най-лошия случай просто няма да помогне.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

кореселина ще я почисти. но аз бих чистил с чист метанол, не кореселин.
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
        кореселина ще я почисти. но аз бих чистил с чист метанол, не кореселин.
        Е да, но коресилин-а е по-лесен за намиране :P

Коментар

верно е
          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

И в "Бош" ми дадоха съвет за почистване с коресилин - по-точно накисване около 1 час. Казаха ми, че много сонди оживяват така.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Утре след обяд, ще отида на един канал да я сваля и почистя с корисилин. Да видим какво, ще стане (по лошо няма как да е).
              FIAT Marea ex
              FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
              Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

На канал наистина свалянето е много лесно. Нямаше кой знае колко нагар. Почистих я добре с корисилин. Сега колата се усеща че ускорява по добре.Само не ми стана ясно, при каране на газ (обикновенна газова без ламбда контрол) сондата оказва ли влияние на работата на колата?
                Прикачени файлове
                FIAT Marea ex
                Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Накисна ли я за поне 1 час? На газ не оказва никакво влияние без ламбда контрол, а и без поне емулация на ламбда ECU се шашка от грешки.Вземи си ламбда контрол, ако ти работи вече ламбда сондата.
                  The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                  Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                  Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Киснах я и я духах с компресор, а дали работи без диагностика как да разбера
                    FIAT Marea ex
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Я, че и на мен ми стана интересно за газта по точно , понеже и аз нямах емулация ама ми казаха че за моното няма проблем ... кактои да е имам емулация вече от доста време BORGASS или нещо такова един колега мия пряти от форума .. сложил съм я ама датчика за дюзата на инжекциона си свети и не осещам разлика , но мисля ,че от релето което командва бобините и бензиновата помпа щото маисторите дето ми го праиха са му извели един кабел за маса... иначе помпата за бенз не ми баца.Като е откачена масата на въпросното реле датчика на таблто сетва и след 2-3 сек. изгасва обаче няма как да запаля ... иначе си сети така ... карам си от доства време има няма година.Явно ,че ще сменям реле и сондата ,че ударена и е изметната на една страна
                      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

wazmo написа:
                        wwalker написа:
                        Пада веднага, но не те виждам без канал как ще го направиш.
                        Ще му мисля в събота Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 Ето няколко снимки за местонахождението на ламбда сондата и буксата при 1.6 16V
                        Колега здравей. От известно време има проблем с автомобила и май е като твоя. Автомобила работи добре на газ, но като превключа на бензин поработва малко и след това започва да глъхне. Предполагам, че проблема идва от лабда сондтата. Ще ми покажеш ли на сниката къде точно се намира букстата за сондата в коша на двигателя, че имам една програмка и мисля преди да я саваля да я пробвам дали е наред и да търся проблема другаде. Пишеш че си киснал твоята в корселин - ако нямаш проблеми с тази ли караш или си си купил нова. И аз съм със същия двигател като твоя.

Коментар

Working...
                        X